De Lie pakt tweede etappezege in Ster van Bessèges, weer een val in de diepe finale Wielrennen
Wielrennen

De Lie pakt tweede etappezege in Ster van Bessèges, weer een val in de diepe finale

De Lie pakt tweede etappezege in Ster van Bessèges, weer een val in de diepe finale

Arnaud de Lie heeft de derde etappe van de Ster van Bessèges gewonnen. De Belg van Lotto-Dstny won de sprint na een ontplofte finale en hield door zijn tweede etappezege de leiderstrui in zijn bezit. Het eind werd wel weer ontsierd door een valpartij. Dylan Teuns was wederom één van de slachtoffers.

Acht renners, waaronder de Nederlander Lars van den Berg (Groupama-FDJ), verschenen als gevolg van een massale valpartij in rit twee niet meer aan de start. De derde etappe ging over 169 heuvelachtige kilometers van en naar Bessèges. De aanloop verliep na al het tumult een stuk rustiger. Dries de Bondt (Alpecin-Deceuninck), Kenny Molly (Go Sport-Roubaix Lille Métropole), Thomas Champion (Cofidis), Enzo Paleni (Groupama-FDJ), Vito Braet (Team Flanders-Baloise), Paul Hennequin en Damien Girard (beide Nice Metropole Cote d'Azur) vlogen er meteen vandoor. Daarachter hielden Trek-Segafredo en EF Education-EasyPost de zeven vooraan in de tang.

Heuvels zorgen voor tijdelijke splitsingen in peloton

Ondanks dat er in eerste instantie meer rust in het peloton was, verliep de etappe wederom niet zonder valpartijen. Hugo Toumire (Cofidis) en Andrea Piccolo (EF Education-EasyPost) lagen op de grond. Piccolo was flink gehavend, maar kon wel zijn weg vervolgen. In de laatste plaatselijke ronde werden twee colletjes aangedaan, waarvan één gecategoriseerd. Pedersen wachtte een eventuele sprintkans niet af en viel op de eerste beklimming aan. Zijn poging slaagde niet. De Deen bezegelde met de aanval meteen zijn eigen lot én die van de kopgroep.

Pedersen loste namelijk uit het peloton na een nieuwe aanval van Pierre Latour. Verschillende renners konden de Fransman van TotalEnergies volgen, waarna Neilson Powless (EF Education-EasyPost) druk zette in de afdaling en Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) en Dylan Teuns (Israel Premier-Tech) met zich mee kreeg.

Het overgebleven kopgroepje, zonder Latour, kwam terug bij de drie leiders op de laatste klim. Dat was voor Powless het sein om weer aan te vallen. De Amerikaan ging met Kevin Vauquelin (Arkéa-Samsic) en Mattias Skjelmose Jensen (Trek-Segafredo) als leider de afdaling in. De samenwerking liet te wensen over, waardoor zelfs het gereduceerde peloton van dertig de aansluiting weer wist te vinden. Arnaud de Lie had de beklimmingen overleefd en sprintte na zijn return naar de zege. Valentin Ferron, gisteren bij de valpartij nog bungelend aan de brug, werd zeer knap tweede. Teuns, Benjamin Thomas (Cofidis) en Anders Halland Johannessen (Uno-X) vielen in de laatste meters, waardoor de etappe toch weer een zwart randje kent.

Uitslag etappe 3 Ster van Bessèges

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws