Declercq begrijpt frustaties Jakobsen na 'doodjammere' Scheldeprijs: 'Opnieuw slaat het tegen' Wielrennen
Wielrennen

Declercq begrijpt frustaties Jakobsen na 'doodjammere' Scheldeprijs: 'Opnieuw slaat het tegen'

Declercq begrijpt frustaties Jakobsen na 'doodjammere' Scheldeprijs: 'Opnieuw slaat het tegen'

Mechanische pech weerhield Fabio Jakobsen er woensdag in de Scheldeprijs van om mee te doen voor de zege in de Scheldeprijs. Voor de Nederlander, die na afloop gefrustreerd de bus opzocht, was het een bittere pil na een voorjaar dat niet helemaal vlotjes verliep.

'Pech op tweehonderd meter van de meet betekende het einde van de kansen voor Fabio', stelde Soudal Quick-Step in een communiqué. De sprinter zelf zocht na afloop zonder te reageren direct de ploegbus op, wetende dat de Scheldeprijs normaliter zijn laatste kans van dit voorjaar was om nog een mooie zege te boeken.

Tim Declercq, die woensdag de hele dag op kop reed voor Jakobsen, reageerde bij HLN wel. 'Plots was het voorbij. Doodjammer. Want we zijn er als ploeg volledig voor gegaan', vertelde de hardrijder. 'In het peloton zal het een makkelijke dag zijn geweest, maar wij hebben toch serieus moeten rijden achter die vluchters. Maar kijk: we werden niet gediend door het geluk. Fabio’s rol was zeker niet uitgespeeld. Ik denk dat hij nog een goeie kans maakte', concludeert Declercq.

Tim Declercq: 'Feit is dat Fabio zijn sprint nog niet vaak heeft kunnen tonen'

'Fabio is en blijft nog steeds één van de sterkste sprinters ter wereld. Die op dit moment, puur conditioneel, volgens mij nooit beter was', aldus Declercq. 'Dan heb ik het vooral over de aerobe component van die conditie, maar feit is dat hij zijn sprint dit seizoen nog niet vaak heeft kunnen tonen.' Eerder dit jaar kon Jakobsen door uiteenlopende reden niet om de zege meedoen in koersen als Kuurne-Brussel-Kuurne, Classic Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem.

En dat zorgde na afloop van de Scheldeprijs voor frustraties. 'Begrijpelijk, stelde Declercq. 'Opnieuw slaat het tegen voor hem. Dat is niet fijn. Hij vertelt dan wel wat er is gebeurd, maar blijft voor de rest een beetje in zichzelf gekeerd. Toch kennen we hem als iemand die mentaal ijzersterk is en zich hier goed kan overzetten. Hij zal de knop wel weer omdraaien, vooruitkijken en doorgaan. En zo moet het ook. Hij mag dit zeker niet in zijn hoofd beginnen steken. Want wij blijven 100% in hem geloven.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws