Dillier (Alpecin) breekt pols in Kuurne en mist Parijs-Nice, ook Johannessen niet van de partij Wielrennen
Wielrennen

Dillier (Alpecin) breekt pols in Kuurne en mist Parijs-Nice, ook Johannessen niet van de partij

Dillier (Alpecin) breekt pols in Kuurne en mist Parijs-Nice, ook Johannessen niet van de partij

Parijs-Nice mag dan de wedstrijd worden van Tadej Pogacar tegen Jonas Vingegaard, maar onder de twee topfavorieten valt de één na de andere renner weg. Na de afzegging van de geblesseerde Egan Bernal schrappen we ook Silvan Dillier en Tobias Halland Johannessen.

Dillier begon afgelopen zondag zijn seizoen in mineur. De Zwitser van Alpecin-Deceuninck ging onderuit en onderzoek heeft uitgewezen dat hij daarbij zijn linkerpols (lees: scafoïd) heeft gebroken. Dat meldt zijn ploeg via een persbericht. Hoe lang hij uit de roulatie is, wordt niet bekend gemaakt.

Bij Johannessen is er niet per se sprake van een blessure, maar de Noor van Uno-X Pro Cycling is zeker nog niet de oude. Hij werd vorig seizoen in september geopereerd aan zijn knie, een blessure die vrij ernstig bleek te zijn. Het toptalent, in 2021 nog winnaar van de Tour de l'Avenir, dacht zelfs aan stoppen, zo zei hij in december.

Zo'n vaart liep het gelukkig niet, maar Johannessen is nog op zoek naar zijn vorm. Hij startte zijn seizoen in de Clasica de Almeria en werd 139e. In de Ronde van de Algarve voelde hij zich niet goed en startte hij op dag drie niet meer. 'Ik ben sindsdien ziek geweest, dus vervang ik Parijs-Nice door de Ronde van Catalonië, vertelt hij aan het Deense Feltet. De rittenkoers in Catalonië begint op 20 maart, twee weken na Parijs-Nice.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws