Italiaanse glorie in Le Samyn voor vrouwen: Bastianelli klopt Confalonieri in sprint-á-deux Wielrennen
Wielrennen

Italiaanse glorie in Le Samyn voor vrouwen: Bastianelli klopt Confalonieri in sprint-á-deux

Italiaanse glorie in Le Samyn voor vrouwen: Bastianelli klopt Confalonieri in sprint-á-deux

Marta Bastianelli heeft Le Samyn voor vrouwen gewonnen. De Italiaanse oud-wereldkampioene van UAE was in een gesloten race uiteindelijk de sterkste na een late uitval. Ze won in een sprint-á-deux van landgenote Maria Giulia Confalonieri van Uno-X.

Om 12.00 uur werd de officiële start gegeven voor een wedstrijd van in totaal 99,4 kilometer. In ijskoude omstandigheden - met op momenten zelfs wat sneeuw - werd er al snel gevallen. Nadat de chaos een beetje hersteld was, gooide de wind de boel op de kant. Het peloton brak in twee stukken, al duurde het niet lang totdat de verschillen waren geneutraliseerd.

De angst zat er echter wel in, want nog voordat we het lokale finalecircuit hadden bereikt, brak de boel opnieuw. AG Insurance - Soudal Quick-Step maakte de wedstrijd hard, waardoor er verschillen waren toen de finish op 47 kilometer van het einde voor het eerst werd gepasseerd. Op het lokale circuit slaagde het eerste achtervolgende groepje erin om aan te sluiten, maar op de smalle slingerwegen bleef het tempo hoog

Henttala en Fidanza sprinten niet mee, Bastianelli rijdt toch nog weg

Uno-X Pro Cycling Team en FDJ - SUEZ namen hun verantwoordelijkheid op kop van het peloton, op het moment dat de bel klonk voor de tweede en laatste lokale ronde van 24 kilometer. Vluchters zagen we in al het geweld de hele dag niet, wat toch goed nieuws leek voor de rappe vrouwen aan boord van het pak. De echt grote spurters waren niet present, dus wilden veel ploegen vooraan zitten, in de hoop op glorie.

Op de voorlaatste hindernissen in de finale - kasseistrook Rue de Vert Pignon en klimmetjes Côte de la Roquette Côte des Nonettes - zagen we geen gevaren van voren, maar vielen er wel vrouwen weg. Lotta Henttala van Quick Step kende materiaalpech en moest achtervolgen, Arianna Fidanza van CERATIZIT-WNT ging in de slotfase onderuit. Op kop leek het uit te draaien op een sprint, totdat Bastianelli op de laatste kasseistrook Rue de Belle Vue wegreed. Confalonieri kon als enige mee en plots was het hele peloton gezien.

Uitslag Le Samyn 2023, vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws