Dumoulin na onzichtbare Amstel: 'Goed genoeg om met vertrouwen de komende weken in te gaan' Wielrennen
Wielrennen

Dumoulin na onzichtbare Amstel: 'Goed genoeg om met vertrouwen de komende weken in te gaan'

Dumoulin na onzichtbare Amstel: 'Goed genoeg om met vertrouwen de komende weken in te gaan'

Tom Dumoulin kon in de Amstel Gold Race de finale niet kleuren. De Jumbo-Visma renner kwam tekort om de eersten te volgen op de Keutenberg, maar is toch enigszins tevreden met zijn huidige vorm. De Giro d'Italia blijft het hoofddoel van de Limburger. Maandag trekt hij naar Tenerife.

Tegen In het Wiel vertelde Dumoulin na afloop van de wedstrijd hoe deze verliep. 'De koers was voor mij wat ik ervan mocht verwachten na wat ik in de vorige weken heb laten zien. Dus dat is prima. Ik zat in de derde groep na de Keutenberg en er waren drie groepen van tien tot twaalf renners geloof ik. Dus ja', twijfelt Dumoulin. 'Dat is wel goed, haha. Ofja, het is goed genoeg om met vertrouwen de komende weken in te gaan. Maar het is zeker niet mijn hoogste niveau ooit. Je hoopt natuurlijk op een wonderdag, maar die had ik niet.' Dumoulin kwam als dertigste over de streep in de Amstel Gold Race.

Maandag trekt Dumoulin dus al naar Tenerife ter voorbereiding op de Giro d'Italia. 'Ik weet niet hoe realistisch het scenario is dat ik daar om de hoogste plekken in het klassement mee ga doen. Maar ik heb wel vaker gekke dingen laten zien met een beetje een gebrekkige voorbereiding. Ik ga in de komende weken het werk doen wat nodig is, en dan zien we in Italië wel of het genoeg is om mee te doen voor het klassement. Mijn doel is om twee goede tijdritten te rijden en hoog te eindigen in het klassement. Ondanks dat ik daar op dit moment de benen misschien niet voor heb, houd ik daaraan vast.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws