Dumoulin weet na verspreking dat Yates in hem geen concurrent lijkt te zien voor Giro-klassement Wielrennen
Wielrennen

Dumoulin weet na verspreking dat Yates in hem geen concurrent lijkt te zien voor Giro-klassement

Dumoulin weet na verspreking dat Yates in hem geen concurrent lijkt te zien voor Giro-klassement

Tom Dumoulin heeft nog amper bergop gereden in de Giro d'Italia, maar hij is al wel een stukje wijzer als het gaat om de mindset van zijn rivalen. Simon Yates versloeg de Nederlander op dag twee van de Giro in een individuele tijdrit en dat was niet het enige: Team BikeExchange-ploegleider Matt White versprak zich bij Eurosport toen het over de concurrenten van Yates ging.

De Brit pakte veel tijd om meerdere klassementsrenners en dat had White wel een beetje verwacht. 'We hadden wel verwacht dat hij bij de beste klassementsrenners zou zijn. Alleen João Almeida stond bij ons op het lijstje als kandidaat om wat tijd te pakken.' Dat Dumoulin derde werd in de tijdrit en na Mathieu van der Poel het dichtst bij Yates in de buurt bleef, lijkt White meteen te beseffen. 'We wisten dat hij competitief zou zijn, maar is hij hier voor de strijd in het klassement voor drie weken? Daar ben ik niet zeker van, en hijzelf waarschijnlijk ook niet.'

BikeExchange zag tijdritzege Yates niet aankomen

Nice save, Matt! De Australiër babbelt in het telefoongesprek met Eurosport nog even verder over de tijdrit. Want hoewel men een goede prestatie had verwacht van Yates, zag niemand bij BikeExchange-Jayco de ritzege aankomen. 'Als ik eerlijk ben, was dat wel een verrassing, ja. We wisten dat hij in goede vorm is en dat hij zich met het betere materiaal heeft verbeterd in het tijdrijden, maar we hadden niet verwacht dat hij zou winnen. Wel dat hij competitief zou zijn, maar deze zege is vooral een mooie beloning voor het harde werk achter de schermen.'

Yates staat er door zijn tijdritzege het beste voor na drie dagen Giro d'Italia. De klimmer staat tweede, op elf seconden van de roze Van der Poel. Dumoulin staat op een derde plek, met vijf seconden achterstand op Yates. Wilco Kelderman is daarna de beste klassementsrenner, op dertien tellen van zijn Britse concurrent. Grote namen zoals Almeida, Romain Bardet en Richard Carapaz staan al op grotere achterstand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws