Van der Poel landt veilig op Sicilië, en zal logischerwijs niet meer mountainbiken dit seizoen Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel landt veilig op Sicilië, en zal logischerwijs niet meer mountainbiken dit seizoen

Van der Poel landt veilig op Sicilië, en zal logischerwijs niet meer mountainbiken dit seizoen

Veel aandacht voor Mathieu van der Poel, toen het vliegtuig met Giro-renners maandag landde op Sicilië. Een flinke reis voor de renners, maar Van der Poel stond met een brede glimlach even bij Sporza voor de camera. Ook nam hij de tijd om met Wielerflits te babbelen over zijn mountainbike-ambities.

Van der Poel vertelt bij de Belgische collega's dat de wekker vroeg ging op maandag. 'Het was half zeven. Dat was nog te doen. Wat er nog op het programma staat vandaag? Losfietsen en uitrusten. Morgen (dinsdag, red.) mogen we weer aan de bak.' De Giro d'Italia vervolgt op dinsdag met de vierde etappe, een rit die zal finishen bovenop de Etna.

Van der Poel gaat in 2022 niet meer mountainbiken

Er was op de rustdag ook nog nieuws uit het kamp van Van der Poel. Misschien niet heel verrassend, maar de Nederlander van Alpecin-Fenix bevestigde dat hij in 2022 niet meer zal mountainbiken. Met de Giro d'Italia, Tour de France en zijn WK-ambities was daar ook amper ruimte meer voor. 'In 2023 is het wel weer de bedoeling om terug in de mountainbike-routine te komen. Dan wil ik gaan toewerken naar de Olympische Spelen in Parijs', aldus Van der Poel.

Een groot contrast met Tom Pidcock, die na het voorjaar juist de mountainbike pakte en afgelopen weekend meteen won in Albstadt. Pidcock mikt ook op het EK en WK van dit jaar, Van der Poel heeft andere doelen. Na de Giro (die hij in principe wil uitrijden) is het doel om in topvorm de Tour de France te finishen. Het WK wordt dit jaar gereden in Australië, op een parcours dat voor Van der Poel geschikt lijkt.

Giro-peloton van Hongarije naar Sicilië

Naast Van der Poel vlogen natuurlijk ook de andere renners uit het Giro-peloton. Daar werden gedurende de dag gelukkig heel wat foto's van gemaakt door de organisatie. Je kunt er hieronder een aantal vinden:


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws