Groupama-FDJ maakt als laatste selectie bekend: Démare en Valter blikvangers, Sinkeldam leadout Wielrennen
Wielrennen

Groupama-FDJ maakt als laatste selectie bekend: Démare en Valter blikvangers, Sinkeldam leadout

Groupama-FDJ maakt als laatste selectie bekend: Démare en Valter blikvangers, Sinkeldam leadout

Groupama-FDJ heeft een selectie zonder grote verrassingen gepresenteerd voor de Giro d'Italia. De Franse ploeg mikt vol op ritsucces met Arnaud Démare en heeft met Attila Valter de nummer veertien van vorig jaar in de gelederen.

Valter is tevens van Hongaarse komaf en daarmee dus een thuisrijder voor de eerste drie etappes. De 23-jarige klimmer maakte dit seizoen al indruk met een vierde plaats in de Strade Bianche, hij reed aanvallend in de Ronde van Catalonië en recent eindigde hij nog als vijfde in de Tour of the Alps. Op dag één van de Giro lijkt hij als goede puncher een kans te hebben.

Démare zal zijn kansen grijpen in de vele sprintetappes in deze Giro. De Fransman keert terug in de ronde, waarin hij in 2020 nog vier etappes en het puntenklassement won. Sindsdien zagen we de beste Démare nog niet terug. Dit seizoen wist hij nog geen enkele sprint te winnen, maar het vertrouwen in hem blijft groot. In de Giro krijgt hij een volledige sprinttrein mee, met Nederlander Ramon Sinkeldam als belangrijke leadout.

Selectie Groupama-FDJ Giro d'Italia 2022

Arnaud Démare
Attila Valter
Clément Davy
Jacopo Guarnieri
Ignatas Konovalovas
Tobias Ludvigsson
Ramon Sinkeldam
Miles Scotson


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws