Entourage Alaphilippe blijft hopen op WK en is positief: 'Wat hij laat zien is zeer bemoedigend' Wielrennen
Wielrennen

Entourage Alaphilippe blijft hopen op WK en is positief: 'Wat hij laat zien is zeer bemoedigend'

Entourage Alaphilippe blijft hopen op WK en is positief: 'Wat hij laat zien is zeer bemoedigend'

Waar de deelname van Julian Alaphilippe aan het wereldkampioenschap na zijn valpartij in de elfde etappe van de Vuelta a España eerst nog onwaarschijnlijk leek, klinken nu toch positievere geluiden uit de entourage van de 30-jarige Fransman. In gesprek met L'Equipe vertelt neef en trainer Franck Alaphilippe dat de revalidatie van de tweevoudige wereldkampioen, die afgelopen zondag de wegtrainingen hervat heeft, de goede kant op gaat.

Het verdict na de valpartij van Alaphilippe was een ontwrichte schouder. Ploegbaas bij Quick Step-Alpha Vinyl Patrick Lefevere gaf aan te vrezen voor de deelname van Alaphilippe aan het wereldkampioenschap eind september, maar Franck Alaphilippe klinkt een week na de valpartij al een stuk positiever over de kansen van zijn neef om er in Australië bij te zijn.

'Het gaat elke dag beter. Hij moet voorzichtig blijven omdat de schouder nog steeds pijnlijk is en bij een botsing gemakkelijk weer kan ontwrichten, maar wat hij sinds drie dagen geleden laat zien, is zeer bemoedigend. Als we niet overdreven voorzichtig waren geweest, had hij al bijna de normale training kunnen hervatten.'

Franck Alaphilippe: 'Het perspectief om toch zijn doelen van het najaar te halen heeft hem een enorme boost gegeven'

Uitsluitsel over deelname aan het wereldkampioenschap kan echter nog niet worden gegeven. 'Op het einde van de week gaan we opnieuw de balans maken. Het perspectief om toch zijn doelen van het najaar - het WK en de Ronde van Lombardije - te halen, heeft hem een enorme boost gegeven', aldus Franck Alaphilippe. Ook Thomas Voeckler, Frans bondscoach, blijft hopen dat zijn kopman er bij is in Australië. 'Als er één renner is die weet hoe hij moet terugvechten na een zware tegenslag is het Julian wel.'

Stel dat Alaphilippe toch tijdig fit geraakt voor het WK, blijft de vraag in welke vorm hij er aan de start zal staan. De Vuelta moest dienen om zich terug in topvorm te rijden, maar de 21 vooropgestelde koersdagen werden er slecht elf. 'Het harde werk van tijdens de Vuelta, waar zijn vormpeil crescendo ging, gaat helemaal niet verloren', zo is Franck Alaphilippe stellig. L'Equipe weet ook dat er zelfs werd overwogen om Alaphilippe in de Ronde van Luxemburg of Slovakije (beiden 13-17 september) terug in koers te laten treden, maar van dat plan werd afgezien om elke risico te vermijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws