Jorgenson vond Evenepoel niet 'bijzonder sterk' in Parijs-Nice: 'Kon al zijn aanvallen beantwoorden' Wielrennen
Wielrennen

Jorgenson vond Evenepoel niet 'bijzonder sterk' in Parijs-Nice: 'Kon al zijn aanvallen beantwoorden'

Jorgenson vond Evenepoel niet 'bijzonder sterk' in Parijs-Nice: 'Kon al zijn aanvallen beantwoorden'

Matteo Jorgenson veroverde zaterdag bijna de leiderstrui in Parijs-Nice. De kopman van Visma | Lease a Bike kon in tegenstelling tot leider Brandon McNulty de besten volgen en liep zodoende negentien seconden in op zijn landgenoot. Het verschil tussen beide renners is met één etappe te gaan slechts vier seconden in het voordeel van McNulty.

Achter de ritwinnaar Aleksandr Vlasov finishte Jorgenson in gezelschap van Remco Evenepoel, Mattias Skjelmose en Primoz Roglic. 'Ik houd een heel goed gevoel over aan deze etappe. Het was een etappe om door te komen en een rit om tijd te pakken op Brandon. Ik heb beide dingen bereikt en daar ben ik superblij mee', stelt de Amerikaan in gesprek met Cycling Pro Net vast.

Jorgenson: 'Het winnen van Parijs-Nice is mogelijk'

Zondag besluit Parijs-Nice met een lastige bergrit. 'Ik ben klaar voor de meest lastige dag van de week. Daar kan alles gebeuren', voorziet Jorgenson het nodige spektakel. Waar de allrounder op korte achterstand volgt van McNulty, heeft hij een marge van een halve minuut op Skjelmose en Evenepoel in het klassement. Bang voor met name Evenepoel is Jorgenson niet. 'Remco was sterk, maar niet bijzonder sterk. Ik kon al zijn aanvallen beantwoorden. Op het einde pakte hij wat bonificatieseconden, maar ik dded kopbeurten om Brandon op achterstand te rijden.'

'Ik ga met vertrouwen naar de slotrit. Het winnen van Parijs-Nice is mogelijk. Ik moet morgen alleen voorzichtig zijn', doelt hij op het verwachte slechte weer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws