Ewan en Wellens uithangborden Lotto Soudal in Tour de France, Van Gils op eigen verzoek niet mee Wielrennen
Wielrennen

Ewan en Wellens uithangborden Lotto Soudal in Tour de France, Van Gils op eigen verzoek niet mee

Ewan en Wellens uithangborden Lotto Soudal in Tour de France, Van Gils op eigen verzoek niet mee

Lotto Soudal heeft als tweede ploeg de Tourselectie bekendgemaakt. De Belgische formatie mikt zoals verwacht op Caleb Ewan in de sprints. Daarnaast bestaat het team uit rittenkapers, met ook Philippe Gilbert en Tim Wellens op de startlijst.

Voor Gilbert wordt het zijn laatste Tour de France in zijn laatste jaar als prof. De 39-jarige Belg won in mei de Vierdaagse van Duinkerke, waar hij ook voor het eerst sinds 2019 weer een etappe won. Via de Ronde van Zwitserland bereidde Gilbert zich voor op de Tour, waar hij ongetwijfeld zal hopen op een laatste kunststukje.

Wellens is de andere man in vorm bij Lotto Soudal. De 31-jarige Belg werd recent nog tweede in de Baloise Belgium Tour. Hoewel hij na dit seizoen vertrekt bij de ploeg, krijgt hij het volledige vertrouwen van z'n ploegbaas John Lelangue. 'Met deze acht renners kunnen we op bijna alle terreinen meespelen in deze Tour de France', zo zegt hij in een persbericht.

Ewan en Wellens uithangborden Lotto Soudal in Tour de France, Van Gils op eigen verzoek niet mee
Caleb Ewan

Ewan reed eerder dit jaar al de Giro d'Italia, maar stapte daar - zonder ritzege - vroegtijdig af. Hij krijgt in zijn sprinttrein de steun van Reinardt Janse van Rensburg, Frederik Frison, Florian Vermeersch en Brent Van Moer. Vermeersch was eerder dit jaar al winnaar van de Antwerp Port Epic. De selectie van acht wordt gecompleteerd door Andreas Kron, die een sterke Ronde van Zwitserland reed en dit jaar al de jongerentrui won in de Tour du Var.

'Met Caleb Ewan hebben we een van de snelste renners van het peloton. Hij is onze grootste kans op een ritzege en daarom hebben we hem goed omringd', zo vertelt Lelangue. Hoewel vaste leadout Jasper De Buyst door een gebrek aan vorm en ritme ontbreekt, krijgt Ewan met Janse van Rensburg, Frison, Vermeersch en Van Moer voldoende mankracht mee. 'Vermeersch en Van Moer zullen ook zeker de kasseienrit naar Arenberg in hun agenda hebben aangeduid. Verder hebben Gilbert, Kron en Wellens de afgelopen week bewezen dat ze in zeer goede doen zijn.'

In een reactie op Twitter van Lotto Soudal blijkt dat Maxim Van Gils de Tour op eigen verzoek niet rijdt. De jonge klimmer - eerder dit jaar nog winnaar van de Saudi Tour - vindt het te vroeg om nu al deel te nemen aan de grootste wedstrijd van het jaar. 'Hij was een serieuze optie, maar is er op eigen verzoek niet bij. Hij vond het nog te vroeg in zijn carrière voor de Tour', aldus zijn team.

Selectie Lotto Soudal Tour de France 2022

Caleb Ewan
Philippe Gilbert
Tim Wellens

Reinardt Janse van Rensburg
Frederik Frison
Florian Vermeersch
Brent Van Moer

Andreas Kron

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws