Ewan verlaat teleurstellend verlopen Giro na elf etappes: 'Tour de France volgende grote doel' Wielrennen
Wielrennen

Ewan verlaat teleurstellend verlopen Giro na elf etappes: 'Tour de France volgende grote doel'

Ewan verlaat teleurstellend verlopen Giro na elf etappes: 'Tour de France volgende grote doel'

Caleb Ewan heeft de Giro d'Italia verlaten. De Australiër van Lotto Soudal kwam naar Italië voor in ieder geval één ritzege, maar pakt zijn koffers met louter een teleurstellend gevoel. Zijn afscheid was gepland, in de Tour de France gaat hij op voor revanche.

Ewan is de grote sprintkopman van Lotto Soudal en dus wordt hij net als vorig jaar uitgespeeld in de Giro en de Tour. Vorig jaar begon dat nog uitstekend, maar twee ritzeges in Italië, alvorens hij vroegtijdig afstapte. In de Tour viel hij in de vierde etappe letterlijk uit. Dit keer was de generale repetitie voor de Ronde van Frankrijk niet zo succesvol. Ewan was één keer heel dichtbij een ritzege, maar werd in etappe 6 op een millimeter verslagen door Arnaud Démare.

De Giro van 2022 zal voor Ewan verder vooral de boeken ingaan onder de noemer 'lijden'. Op de eerste dag leek hij op een punchy aankomst knap mee te dingen voor ritwinst, maar zat hij zo kapot, dat hij tegen een achterwiel aanreed en viel in de laatste meters. Op dag drie zat hij veel te ver en werd hij slechts achtste in de eerste massasprint. Op de vijfde dag had hij mechanische pech, vlak voor de enige klim van de dag. Hij reed de rest van de rit op achterstand en sprintte niet mee. Zijn tweede plaats op dag zes was achteraf gezien het beste moment, daar hij in de elfde en zijn laatste etappe van deze Giro slechts vijfde werd in de spurt.

Ewan gaat in Tour de France weer voor ritsucces

Voor de resterende tien etappes zien we Ewan niet meer terug. 'Dat was vooraf al gepland', stelt Lotto Soudal in een persbericht. 'Caleb zou de Giro verlaten in de tweede week en met veel bergetappes in aantocht, is besloten dat hij nu naar huis gaat. Na een korte periode van rust, zal hij opbouwen naar zijn volgende grote doel van het seizoen: de Tour de France. Daar zal hij andermaal voor ritzeges gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws