Kelderman en Higuita maken rentree in Luik-Bastenaken-Luik, ook Vlasov van de partij Wielrennen
Wielrennen

Kelderman en Higuita maken rentree in Luik-Bastenaken-Luik, ook Vlasov van de partij

Kelderman en Higuita maken rentree in Luik-Bastenaken-Luik, ook Vlasov van de partij

BORA-hansgrohe heeft zijn selectie voor Luik-Bastenaken-Luik op papier. Aleksandr Vlasov is als nummer drie van de Waalse Pijl de kopman voor de Duitse ploeg, waar Wilco Kelderman en Sergio Higuita hun rentree maken.

Kelderman zou eigenlijk zijn opwachting maken in de Tour of the Alps deze week, maar ziekte zorgde voor een verandering van plannen, zo vertelde hij aan In de Leiderstrui. Kelderman reisde later alsnog af naar Spanje, waar hij tot aan Luik-Bastenaken-Luik zijn voorbereiding op de Giro heeft opgepakt.

Higuita maakte dit seizoen al indruk met onder meer een eindzege in de Ronde van Catalonië, maar ook hij liep in de Ronde van het Baskenland een virusje op. Begin april vertelde hij nog aan deze site dat hij dolgraag Luik-Bastenaken-Luik zou winnen, maar mogelijk dat hij na zijn absentie bij de Amstel Gold Race en Waalse Pijl een toontje lager zingt.

Zodoende is Aleksandr Vlasov de man die normaal gesproken de grootste kans maakt op een mooie notering, al mogen we ook Jai Hindley niet uitvlakken. Ide Schelling gaf tegenover In de Leiderstrui aan dat hij een knechtenrol zal vertolken, wat normaal gesproken ook geldt voor Cesare Benedetti en Giovanni Aleotti.

Selectie BORA-hansgrohe Luik-Bastenaken-Luik 2022

Wilco Kelderman
Ide Schelling

Aleksandr Vlasov
Jai Hindley
Sergio Higuita
Cesare Benedetti
Giovanni Aleotti


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws