Favorieten etappe 2 Ronde van de Algarve 2023 | Wat kan Arensman in eerste test voor klimmers op Alto de Fóia? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 2 Ronde van de Algarve 2023 | Wat kan Arensman in eerste test voor klimmers op Alto de Fóia?

Favorieten etappe 2 Ronde van de Algarve 2023 | Wat kan Arensman in eerste test voor klimmers op Alto de Fóia?

Na een relatief rustige binnenkomer is het in de tweede etappe van de Ronde van Algarve tijd voor het échte klimwerk. De klassementsrenners van dienst zullen op hun hoede moeten zijn. De Alto de Fóia liegt er namelijk niet om. In de Leiderstrui kijkt vooruit naar de favorieten voor de dagzege!

Parcours etappe 2 Ronde van Algarve 2023

Favorieten etappe 2 Ronde van de Algarve 2023 | Wat kan Arensman in eerste test voor klimmers op Alto de Fóia?

De tweede etappe is met ongeveer 186 kilometer een stukje korter en zal starten vanuit Sagres. Daar staat een loodzware finale tegenover. Na tachtig kilometer doemt de eerste beklimming op. De Casais zal met 3,9 kilometer aan 4,9 procent nog niet voor al te veel verzuring worden. De Alferce, een aantal kilometer later, is met een gemiddelde van 6,5 procent al een stukje lastiger. Toch is dit ook een klim van de derde categorie.

Na een glooiend tussenstuk is het tijd voor de finale. Eerst moet de Picota (6,4 kilometer aan 6,4 procent) overwonnen worden. Daarna krijgen de renners kortstondig lucht in een korte afdaling. De Alto de Fóia zal de beslissing brengen. De klim start met een halve kilometer aan 9,5 procent. De rest van de klim verloopt vrij geleidelijk aan 6 procent gemiddeld. Het lijkt waarschijnlijk dat een elitegroepje zal gaan strijden om de etappezege. De klimmer met de beste punch zou zomaar eens als extra cadeautje de leiderstrui in bezit kunnen krijgen.

Weer etappe 2 Ronde van Algarve

De lente is volop aanwezig in Portugal. De gehele rit zal het ongeveer zeventien graden Celsius zijn, ook op de top van de Alto de Fóia. Er is geen wolkje aan de lucht, de zon schijnt lekker op de renners. Een beetje zonnebrand zou geen overbodige luxe zijn.

Favorieten etappe 2 Ronde van Algarve

Flink klimmen geblazen dus. Kolfje naar de hand van Jai Hindley (BORA-hansgrohe) en Daniel Felipe Martínez (INEOS Grenadiers). Zodra de weg omhoog loopt voelen beide mannen zich meer dan comfortabel. Mocht het uitdraaien op een machtssprintje, moet ook Sergio Higuita (BORA-hansgrohe) tot de favorieten worden gerekend. De Colombiaan heeft, net als Tom Pidcock (INEOS Grenadiers) een flinke punch in huis. Van João Almeida (UAE-Team Emirates) weten we zeker dat hij er altijd aan blijft hangen. De Portugees zal wat willen laten zien in eigen land.

Ook vanuit de Lage Landen worden er een paar favorieten aangeleverd. Wat te denken van Thymen Arensman (INEOS Grenadiers)? De Nederlander is groeiende bij zijn nieuwe ploeg en zou zomaar mee kunnen gaan doen. Vanuit Soudal-Quick Step is Ilan van Wilder aangewezen als klassementsman. Gaat de Belgische klimmer verrassen?

Dé outsiders van de dag? Warren Barguil (Arkéa-Samsic), Tobias Foss (Jumbo-Visma) en Rui Costa (Intermarché Circus-Wanty). Barguil is op zijn dag een werkelijke topklimmer, terwijl Costa bij de ploeg in vorm actief is. De Portugees schreef vorige maand al het eindklassement van de Ronde van Valencia op zijn naam. Foss liet vorig jaar al mooie dingen zien in Portugal en mag nooit worden afgeschreven tijdens een aankomst bergop.

Ilan Van Wilder
Ilan Van Wilder

Favorieten etappe 2 Ronde van Algarve, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Jai Hindley (BORA-hansgrohe) en Daniel Felipe Martínez (INEOS Grenadiers)

Schaduwfavorieten: Sergio Higuita (BORA-hansgrohe), João Almeida (UAE-Team Emirates), Thymen Arensman en Tom Pidcock (beide INEOS Grenadiers)
Longshots: Ilan van Wilder (Soudal-Quick Step), Warren Barguil (Arkéa-Samsic), Tobias Foss (Jumbo-Visma) en Rui Costa (Intermarché Circus-Wanty)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws