Favorieten etappe 2 UAE Tour 2024 | Vloek van de regenboog voorbij voor Tobias Foss?! Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 2 UAE Tour 2024 | Vloek van de regenboog voorbij voor Tobias Foss?!

Favorieten etappe 2 UAE Tour 2024 | Vloek van de regenboog voorbij voor Tobias Foss?!

De UAE Tour gaat dinsdag verder met een individuele tijdrit, waarin de renners een voor een 12,1 kilometer af moeten werken in de Verenigde Arabische Emiraten. Geen hogere wiskunde, maar In de Leiderstrui tracht het een en ander uiteen te zetten.

Parcours etappe 2 UAE Tour 2024

Favorieten etappe 2 UAE Tour 2024 | Vloek van de regenboog voorbij voor Tobias Foss?!

Zo vlak als een pannenkoek, dat is deze chrono in de UAE Tour. Net als in 2021 wordt de tijdrit verreden op het eiland van Al Hudayriyat. Destijds reed de Italiaan Filippo Ganna beduidend sneller dan andere hardrijders als Stefan Bissegger, Mikkel Bjerg en Tadej Pogacar, nadat leider Mathieu van der Poel met zijn ploeg Alpecin-Fenix niet meer van start was gegaan omwille van coronagevallen.

Net na de start is er een vrij technisch stukje, met twee bochten. Vervolgens knallen we in een rechte lijn naar het tussenpunt, dat na 5,7 kilometer zal liggen. Vervolgens zetten we terug koers richting het startpodium, met een vrij technisch stukje bij het ingaan van de laatste drie kilometer. De tijdrit wordt in zijn geheel op brede wegen verreden.

Favorieten etappe 2 UAE Tour 2024 | Vloek van de regenboog voorbij voor Tobias Foss?!

Beklimmingen
Geen.

Tijden
Start: 14.05 uur (11.05 uur Nederlandse tijd)
Finish: 16.30 uur (13.30 uur Nederlandse tijd)

Weer etappe 2 UAE Tour 2024

Het zonnetje schijnt lekker in Abu Dhabi, waar de renners wel rekening dienen te houden met een vrij stevige wind uit het westen. De temperatuur hangt rond de 24 graden Celsius.

Favorieten etappe 2 UAE Tour 2024

Er zijn jaren geweest dat de hele tijdrittop aantrad in de UAE Tour, maar die fakkel is in ieder geval dit jaar overgenomen door de Ronde van de Algarve. Daar traden mannen als Remco Evenepoel, Filippo Ganna, Wout van Aert en Stefan Küng aan, die om die reden uiteraard niet in de Verenigde Arabische Emiraten aanwezig zullen zijn.

Desondanks blijft er nog mooi volk over. UAE-Team Emirates is natuurlijk tuk op deze wedstrijd, waarbij ze voor deze tijdrit meerdere mannen naar voren kunnen schuiven. Brandon McNulty, Mikkel Bjerg, Jay Vine en zelfs klassementsman Adam Yates kunnen op een dag zomaar meedingen naar de dagzege, waarbij met name die eerste twee kans maken op de etappezege.

brandon mcnulty

Voormalig wereldkampioen tijdrijden Tobias Foss staat in deze UAE Tour voor zijn eerste tijdrittest namens INEOS Grenadiers. De Noor kon zijn regenboogtrui vorig jaar weinig kleur geven, maar lijkt vastberaden om die bladzijde in 2024 om te draaien. Er doet overigens ook nog een huidige wereldkampioen mee in de UAE Tour: Lorenzo Milesi is de huidige wereldkampioen bij de beloften en vertegenwoordigt samen met Rémi Cavagna het tijdritblok bij Movistar.

Hardrijders als Alex Edmondson (dsm-firmenich PostNL), Bruno Armirail (Decathlon AG2R), Nikias Arndt (Bahrain Victorious), Tim en Mick van Dijke (Visma | Lease a Bike), Maikel Zijlaard (Tudor) en zelfs een sprinter als Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) kunnen ook wel elf kilometer knallen, terwijl het voor klassementsrenners als Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step), Pello Bilbao (Bahrain Victorious), Simon Carr (EF Education-EasyPost) en ook Bart Lemmen (Visma | Lease a Bike) een kans is om wat klimmers op achterstand te zetten.

Favorieten etappe 2 UAE Tour 2024, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Tobias Foss (INEOS Grenadiers) en Brandon McNulty (UAE-Team Emirates)
Outsiders: Mikkel Bjerg, Jay Vine (UAE-Team Emirates), Rémi Cavagna (Movistar) en Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step)
Long shots: Pello Bilbao (Bahrain Victorious), Bruno Armirail (Decathlon AG2R), Bart Lemmen (Visma | Lease a Bike), Lorenzo Milesi (Movistar), Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck), Adam Yates (UAE-Team Emirates), Alex Edmondson (dsm-firmenich PostNL) en Simon Carr (EF Education-EasyPost)

Poll

Wie wint etappe 2 van de UAE Tour 2024?

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws