Favorieten etappe 5 Ronde van Catalonië 2024 | Haalt De Gendt nog eens vanouds uit of houdt het peloton de teugels strak? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 5 Ronde van Catalonië 2024 | Haalt De Gendt nog eens vanouds uit of houdt het peloton de teugels strak?

Favorieten etappe 5 Ronde van Catalonië 2024 | Haalt De Gendt nog eens vanouds uit of houdt het peloton de teugels strak?

De Ronde van Catalonië was tot en met woensdag een monsterachtige klimmerskoers met Tadej Pogacar als absoluut heerser. Daar kwam donderdag een einde aan, met een kans voor de spurters. Marijn van den Berg versloeg onder andere Bryan Coquard en Arne Marit, maar de rappe mannen zullen vrijdag toch hun tenen wat meer moeten kuisen. Of zijn de punchers aan het feest? In de Leiderstrui beschouwt voor!

Parcours etappe 5 Ronde van Catalonië 2024

Favorieten etappe 5 Ronde van Catalonië 2024 | Haalt De Gendt nog eens vanouds uit of houdt het peloton de teugels strak?

De vijfde rit wordt verreden tussen Altafulla en Videcans, waarbij met name het middenrif redelijk wat reliëf bevat. Op papier zou dit een dag kunnen zijn waarop de vluchters hun gang kunnen gaan.

Beklimmingen
64,5 km: Coll de les Ventoses (7,8 km a 4,3%)
137,0 km: Alt de la Creu d'Aragal (6,4 km a 5,9%)

Tijden
Start: 13.35 uur
Finish: 17.30 uur

Weer etappe 5 Ronde van Catalonië 2024

Het is opnieuw volop lente in finishplaats Viladecans deze week. Stapelwolken maken op het einde van de middag plaats voor de zon, die blijft schijnen tot de avond valt. De thermometer geeft echter achttien graden aan, wat gevoelig minder is dan de 24 van donderdag. De wind waait met ongeveer tien kilometer per uur en lijkt geen rol te gaan spelen. Rustig koersweer dus!

Favorieten etappe 5 Ronde van Catalonië 2024

Op papier belooft het zo'n dagje te worden, waar het alle kanten op uitkan. Ruiken de sprinters een nieuwe kans op de bloemen? Of gaan de punchers deze keer met de ruiker lopen? Of dropt Tadej Pogacar opnieuw een bommetje in het klassement? Wie zal het zeggen..

Ons oordeel gaat uit naar de goedklimmende spurters en punchers met ook een goede vlak spurt in de benen. Types als Stephen Williams (Israel-Premier Tech) of Ide Schelling (Astana Qazaqstan Team). Met ritwinnaar Nick Schultz heeft Israel-Premier Tech bovendien nog een troefkaart in handen. Ook Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck) en Ethan Hayter (INEOS Grenadiers) moet dit parcours goed afgaan, terwijl rasspurters als Marijn van den Berg (EF-Education-EasyPost), Arne Marit (Intermarché-Wanty) of Bryan Coquard (Cofidis) echt van goede huize zullen moeten zijn om te volgen op de laatste klim van de dag of in de afdaling opnieuw aan te sluiten.

thomas de gendt

Daarom zijn ook de vluchters absoluut niet kansloos en dan denken we vrijwel meteen aan Thomas De Gendt. Het Belgische ouderdomsdeken van Lotto-Dstny gooide donderdag al eens zijn benen los in de ontsnapping en zal zijn benen ongetwijfeld voelen kriebelen bij het zien van het parcours. Hardrijders als Ivan Garcia Cortina (Movistar) of Dorian Godon zijn potentiële metgezellen, maar kunnen ook teren op hun sprint.

Favorieten voor de vierde etappe in de Ronde van Catalonië, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Stephen Williams (Israel-Premier Tech) en Ide Schelling (Astana Qazaqstan Team).
Outsiders: Ethan Hayter (INEOS Grenadiers), Thomas De Gendt (Lotto-Dstny), Nick Schultz (Israel-Premier Tech) en Ivan Garcia Cortina (Movistar)
Long shots: Andreas Kron (Lotto-Dstny), Dorian Godon (Decathlon AG2R La Mondiale), Tadej Pogacar (UAE Emirates), Arne Marit (Intermarché-Wanty), Marijn van den Berg (EF Education-EasyPost), Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck), Emils Liepins (dsm-firmenich PostNL), Bryan Coquard (Cofidis)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws