Garcia Cortina triomfeert in Gran Piemonte: 'Net als altijd verloor ik wat posities' Wielrennen
Wielrennen

Garcia Cortina triomfeert in Gran Piemonte: 'Net als altijd verloor ik wat posities'

Garcia Cortina triomfeert in Gran Piemonte: 'Net als altijd verloor ik wat posities'

Ivan Garcia Cortina wist na een sprint van een uitgedunde groep de Gran Piemonte op zijn naam te schrijven. Het is de eerste overwinning van de Spanjaard in het tenue van Movistar. 'Eindelijk', zo stelt hij na afloop van de koers.

'Na drie jaar bij deze ploeg is de overwinning er eindelijk', jubelt de 26-jarige heuvelsprinter na afloop van de koers in het flashinterview. 'Ik ben er enorm blij mee. Na een aantal goede resultaten dit najaar, voelt het goed om nu te winnen.'

Garcia Cortina looft het werk van zijn uit Californië afkomstige teamgenoot Matteo Jorgenson. Jorgenson zat in de vroege vlucht en werd pas op tien kilometer van de finish bijgehaald door het peloton. Vervolgens werkte hij nog voor Garcia Cortina nog in datzelfde peloton. 'Na een hele dag in de kopgroep, deed hij op het einde nog geweldig werk voor me', aldus Garcia Cortina.

Garcia Cortina zet goede vorm eindelijk om in overwinning

'Op het einde kwam ik wel alleen te zitten. Ik verloor ook wat posities, net als altijd. Ik moest via de buitenkant. Maar ik vond de ruimte en ging gewoon vol gas tot de finish. Ik wist dat ik de benen had na de laatste race', refereert hij aan zijn vijfde plaats in de op 3 oktober verreden Coppa Bernocchi.

Op zaterdag 8 oktober zal Garcia Cortina acte de présence geven in de Ronde van Lombardije. 'Daar sluit ik het seizoen af. Het is de allerlaatste race van Alejandro Valverde. Hij en Enric Mas zijn in goede doen. Ik denk dat ik hen goed kan ondersteunen en zo het seizoen kan eindigen met een goed gevoel. Maar eerst vanavond deze overwinning vieren', sluit hij lachend af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws