Gaudu (Groupama) en Hindley (BORA) met sterke ploegen tegen Vingegaard in Dauphiné, Alpecin mikt op vrijbuiters Wielrennen
Wielrennen

Gaudu (Groupama) en Hindley (BORA) met sterke ploegen tegen Vingegaard in Dauphiné, Alpecin mikt op vrijbuiters

Gaudu (Groupama) en Hindley (BORA) met sterke ploegen tegen Vingegaard in Dauphiné, Alpecin mikt op vrijbuiters

David Gaudu en Jai Hindley zijn de kopmannen voor Groupama-FDJ en BORA-hansgrohe in het Critérium du Dauphiné. Dat maken beide ploegen vrijdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De twee klimmers krijgen sterke ploegmaats mee, in de generale repetitie voor de Tour de France in juli.

In Lenny Martinez staat er bij Groupama-FDJ een groot talent aan het vertrek. De jonge Fransman zal normaliter Gaudu ondersteunen. De kopman werd dit seizoen al tweede in Parijs-Nice, maar kende een kleine terugslag door een rugblessure. Gaudu wil zich nu op eigen grondgebied optimaal voorbereiden voor de Tour de France. Hij krijgt naast Martinez ook Valentin Madouas, Kevin Geniets, Olivier Le Gac, Mathieu Ladagnous en Reuben Thompson mee in zijn jacht op een goed resultaat.

Bij BORA-hansgrohe zijn alle blikken gericht op Hindley, de Girowinnaar van 2021. De Australiër gaat in juli debuteren in de Tour en hij gaf recent al aan dat hij daar in topvorm van start wil gaan in Bilbao. Dat betekent dat we in de Dauphiné al een uitstekende Hindley zouden moeten zien. Hij krijgt met Emanuel Buchmann, Patrick Gamper en Nils Politt wat sterke heren mee. BORA mikt daarnaast vol op de sprinttrein van Sam Bennett. De Ier moet met de hulp van Danny van Poppel en Ryan Mullen voor ritsucces gaan zorgen.

Voor Alpecin-Deceuninck is het doel duidelijk: ritzeges boeken. De Belgische formatie wil dat vooral voor elkaar boksen met Nicola Conci en Tobias Bayer. Jimmy Janssens, Lionel Taminiaux en Fabio Van Den Bossche zijn de Belgische afgevaardigden, terwijl Robert Stannard en Jason Osborne de selectie compleet maken.

Selectie Groupama-FDJ - Critérium du Dauphiné 2023

David Gaudu
Lenny Martinez
Valentin Madouas
Kevin Geniets
Olivier Le Gac
Mathieu Ladagnous
Reuben Thompson

Selectie BORA-hansgrohe - Critérium du Dauphiné 2023

Jai Hindley
Emanuel Buchmann
Patrick Gamper
Nils Politt
Sam Bennett
Danny van Poppel
Ryan Mullen

Selectie Alpecin-Deceuninck - Critérium du Dauphiné 2023

Nicola Conci
Tobias Bayer
Jimmy Janssens
Lionel Taminiaux
Fabio Van Den Bossche

Robert Stannard
Jason Osborne

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws