Gaudu mikt op podium, Pinot en Küng rijden in dienst: 'Het hele team is rond mij opgesteld' Wielrennen
Wielrennen

Gaudu mikt op podium, Pinot en Küng rijden in dienst: 'Het hele team is rond mij opgesteld'

Gaudu mikt op podium, Pinot en Küng rijden in dienst: 'Het hele team is rond mij opgesteld'

Bij Groupama-FDJ winden ze er geen doekjes om: David Gaudu is de enige kopman, en het hele team is rond hem gebouwd. Ook Thibaut Pinot en Stefan Küng - toch niet de minsten - zullen dus in dienst moeten rijden van de Fransman. De drie blikten al eens vooruit op hun Tour de France, die vrijdag van start gaat in Kopenhagen.

Gaudu is de uitgesproken kopman binnen het team, en die rol neemt hij met plezier op. 'Marc (Madiot, red.) heeft me laten weten dat ik de kopman voor deze Tour zou zijn, en ik moet hem bedanken voor het vertrouwen', zo stelt de 25-jarige Fransman op de kanalen van zijn team. Over zijn ambities is Gaudu zeer duidelijk. 'Het doel staat vast: het podium. Ik weet dat dat hoog gegrepen is, maar als je geen ambitieuze doelstellingen stelt dan maak je ook geen progressie. De rekening wordt gemaakt aan het einde van de Tour, en er kan veel gebeuren. Maar het hele team is rond mij opgesteld, en ik ga in ieder geval genieten van die ervaring.'

Pinot wil Gaudu het podium op helpen, Küng vertrekt zonder druk

Pinot zal een belangrijke rol spelen in de klassementsambities van Gaudu. De 32-jarige Fransman zakte in het verleden al af naar de Tour als klassementsrenner, maar zal deze keer dus in dienst moeten rijden. Een rol waarin hij zich graag schikt. 'Met de rol die ik ga hebben, en met het kopmanschap dat aan David (Gaudu, red.) toekomt, weet ik dat ik plezier ga hebben. Zelf een etappe winnen zou heel leuk zijn, maar David helpen om op het podium te geraken zou nog veel beter zijn', aldus Pinot. De topvorm heeft hij zelf echter nog niet te pakken. 'Ik werd ziek na de Ronde van Zwitserland, maar enkele dagen later testte ik al negatief en had ik geen symptomen meer. Maar het zorgt wel voor twijfels. Ik denk dat ik de eerste dagen nog wat tekort ga komen, maar ik blijf in ieder geval optimistisch', zo vertelt hij bij Cyclism'Actu.

De man die Gaudu de eerste week veilig door moet loodsen, is Küng. De Zwitser kende allesbehalve een ideale voorbereiding, met een positieve coronatest na de Ronde van Zwitserland. In gesprek met L'Équipe vertelt Küng over hoe de afgelopen weken verlopen zijn. 'De positieve covid-test heeft mijn voorbereiding wel in de war gestuurd, maar het is niet zo dat al het harde werk verloren is gegaan', blijft hij optimistisch. 'Ik heb dan wel niet goed kunnen trainen, door de geboorte van mijn dochter zat ik tenminste niet heel de tijd te denken aan alle testen die ik nog moest afleggen opdat ik aan de start van de Tour zou mogen staan.' La Grande Boucle start dit jaar met een tijdrit van dertien kilometer, iets wat een goede Küng in principe zou moeten aankunnen. De gele droom is niet helemaal opgeborgen, maar ambitieuze uitspraken ga je hem niet horen doen. 'Ik vertrek liever zonder druk, dan dat ik met de gedachte zit: 'de gele trui is hét doel'. Het gaat niet gemakkelijk worden, maar ik ga in ieder geval zo goed als mogelijk doen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws