Gaudu teleurgesteld nadat hij geen vertrouwen in zichzelf had, Vlasov baalt van Jumbo-Visma Wielrennen
Wielrennen

Gaudu teleurgesteld nadat hij geen vertrouwen in zichzelf had, Vlasov baalt van Jumbo-Visma

Gaudu teleurgesteld nadat hij geen vertrouwen in zichzelf had, Vlasov baalt van Jumbo-Visma

De twaalfde etappe van de Tour de France was net als woensdag een belangrijke rit in de strijd om het klassement en daar kwamen de nodige winnaars en verliezers uit. Voor David Gaudu, Nairo Quintana en Aleksandr Vlasov waren er wisselende resultaten, maar allen handhaafden zich in de top tien van het klassement. Wat was hun verhaal na afloop?

Allereerst Nairo Quintana, die op een zesde plaats als hoogste van de drie renners geklasseerd staat in het algemeen klassement. De Colombiaan van Team Arkéa Samsic reed woensdag nog een indrukwekkende etappe, maar had niet de benen van een dag eerder. Hij kwam uiteindelijk binnen als veertiende en verloor de nodige tijd op de concurrentie.

Quintana moest onder andere meer dan één minuut toegeven op Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard en Geraint Thomas en verloor 27 seconden op Gaudu. Na afloop deed hij zijn verhaal op de ploegsite. 'Ik heb gevochten tot de finish. Ik heb mijn eigen tempo gereden om mijn positie in het algemeen klassement te verdedigen. Nu kijk ik uit naar de Pyreneeën.'

Gaudu en Vlasov niet blij met hun etappe

Gaudu was vooraf bang dat hij getroffen werd door de hitte, daar hij in het Critérium du Dauphiné een ware offday kende toen de temperaturen omhoog schoten. Uiteindelijk kon hij donderdag zijn eigen tempo rijden en de schade beperken. 'Ik ben erg teleurgesteld omdat ik geen vertrouwen in mezelf had. Het doel vandaag was om de beste renners te volgen, maar ik miste het vertrouwen door de hitte. Het team heeft geweldig werk geleverd, maar het had veel erger kunnen zijn. Ik weet dat het over het algemeen in de derde week beter gaat, dus ik houd vertrouwen.'

Aleksandr Vlasov probeerde in de vlucht van de dag te zitten, maar kreeg niet de ruimte van Jumbo-Visma. De kopman van BORA-hansgrohe stond nog binnen tien minuten in het algemeen klassement en daar leken ze bij de Nederlandse formatie geen zin in te hebben. 'Ze lieten me niet gaan', sipt Vlasov. In het vervolg van de etappe wist hij niet lekker in zijn ritme te komen. 'Toen ze het tempo op de Croix de Fer verhoogden, was ik aan het afzien. Ik probeerde mijn eigen ritme te rijden, maar ik voelde me niet goed en had al last aan het begin van de Alpe d'Huez', zo laat Vlasov weten op de ploegsite.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws