Gaudu zag Sagan in Tour de verkeerde uitdagen: 'Peter zei dat Pogacar de ballen niet had' Wielrennen
Wielrennen

Gaudu zag Sagan in Tour de verkeerde uitdagen: 'Peter zei dat Pogacar de ballen niet had'

Gaudu zag Sagan in Tour de verkeerde uitdagen: 'Peter zei dat Pogacar de ballen niet had'

Tadej Pogacar is geen gewone, zo blijkt maar weer uit een anekdote van David Gaudu in een livestream van een week geleden. De Fransman nam op 31 juli bijna drie uur de tijd om via Twitch met zijn fans te babbelen. Uiteraard was de Tour de France het hoofdonderwerp.

Gaudu werd vierde in het klassement, op gepaste afstand van Jonas Vingegaard en Pogacar. Geraint Thomas completeerde het podium. Voor Gaudu was het zijn beste prestatie in een grote ronde, in misschien wel de zwaarste Tour ooit. De klimmer van Groupama-FDJ kan beamen dat het geen dag rustig ging in het peloton, ook niet in de tiende etappe, gewonnen door Magnus Cort.

Sagan daagde Pogacar uit

In de openingsfase van de rit was het net als in alle andere etappes oorlog voor een plekje in de vlucht en Pogacar probeerde het ook. 'Het ging die dag zo hard in het begin van de rit. Op een bepaald moment zaten er veertig man voorin. Sagan, die er ook nog bijzat, zei tegen Pogacar: "Je hebt de ballen niet om nu te demarreren." Die mafkees zei het verkeerde tegen de verkeerde persoon', zo lacht Gaudu, geciteerd door Wielerrevue.

Sagan en Gaudu hebben het geweten. 'Twee seconden later was Pogacar weg. Iedereen moest erachteraan. Alle kopmannen sloten uiteindelijk weer aan, maar het gevolg was wel dat ik zo dood als een pier was. Ik wilde Sagan vermoorden. Een dag na de rustdag en meteen weer naar de kloten', knipoogt de nummer vier van de Tour.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws