Gilbert bedankt voor positie van manager bij Lotto Soudal: 'Voel me niet klaar voor deze rol' Wielrennen
Wielrennen

Gilbert bedankt voor positie van manager bij Lotto Soudal: 'Voel me niet klaar voor deze rol'

Gilbert bedankt voor positie van manager bij Lotto Soudal: 'Voel me niet klaar voor deze rol'

Philippe Gilbert is amper gestopt met wielrennen, of hij wordt al in verband gebracht met andere functies in de wielersport. Zo zou hij manager worden van Lotto Soudal, waar John Lelangue eerder dit najaar brak met de Belgische ploeg. De veertigjarige Gilbert laat echter zelf weten dat hij (nog) geen interesse in deze positie heeft.

De voormalig wereldkampioen meldt op zijn Youtube-kanaal dat er wel degelijk contact is geweest, maar dat hij nog niet klaar is voor de rol als manager. 'Een gerucht dat aanhoudt is dat ik eventueel de nieuwe manager van Lotto Soudal zou worden, aangezien er op dit moment geen manager is en de ploeg op zoek is naar een nieuwe. Ik stond op een lijst van veel kandidaten. Ze hebben mij een paar maanden geleden gecontacteerd. Het is zeker een leuk aanbod, maar ik voel me niet klaar om deze rol van algemeen directeur op mij te nemen', aldus Gilbert.

De viervoudig winnaar van de Amstel Gold Race sluit niet uit dat hij later in zijn leven terugkomt op zijn besluit. 'Het kost veel werk en vereist veel ervaring. Ik heb natuurlijk veel ervaring maar manager zijn is complex en toch wat anders. Het is niet alleen van de professionele ploeg, maar ook van de jongeren en de dames. Als ik de ervaring heb kan ik dit misschien later in mijn leven oppakken.' Gilbert reed zondag zijn laatste koers met Parijs-Tours, waar hij 27e werd.

Gilbert: 'Duik nu een zwart gat in'

Gilbert zegt te willen genieten van de rust, maar waakt ook voor een moeilijke periode. 'Ik leef altijd met een doel in mijn achterhoofd, maar op dit moment is dit nog geen doel voor mij. Het is veeleisend en vermoeiend. Je hebt enorme verantwoordelijkheid, je werkt lange dagen, je moet veel reizen en ik wil op dit moment een paar maanden rustig genieten van mijn nieuwe leven. Dat is al lastig genoeg: ik duik nu een soort zwart gat in. Er is geen hulp of ondersteuning, geen mentale voorbereiding op dit moment. Ik heb mij gelukkig goed omringd, met een familie die dicht bij mij staat en heel belangrijk is. Het is belangrijk voor mij een goede balans te vinden.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news