Magnus Cort over WK gravel: 'Vlinders in mijn buik die ik al jaren niet meer heb gevoeld' Gravel
Gravel

Magnus Cort over WK gravel: 'Vlinders in mijn buik die ik al jaren niet meer heb gevoeld'

Magnus Cort over WK gravel: 'Vlinders in mijn buik die ik al jaren niet meer heb gevoeld'

Als ware fietsliefhebber haalde Magnus Cort zijn hart op met de eerste editie van het WK gravel. De Deen, rijdend voor EF Education-EasyPost, eindigde uiteindelijk als zesde op het wereldkampioenschap en genoot van iedere seconde. 'Ik heb zo lang mogelijk plezier geprobeerd te maken', liet hij na afloop weten.

Cort deed op Instagram zijn verhaal. 'Dit is een wedstrijd die ik niet snel zal vergeten. Ik had geen idee waar ik 'ja' tegen had gezegd toen ik hier arriveerde, zelfs bij de start wist ik totaal niet wat er zou gebeuren', vertelt de Deen. 'Maar ik denk dat dat voor iedereen zo was, omdat het de eerste editie van dit WK is. Toen we naar de start reden voelde ik geluk en vlinders in mijn buik die ik al jaren niet meer gevoeld heb, als een klein kind wachtend op kerstavond.'

Cort wachtte op ontploffing, maar dat gebeurde niet 

'De laatste tijd heb ik wat moeite met het vinden van de vorm, dus ik had geen hoge verwachtingen. Ik wilde echter per se onderdeel zijn van dit evenement en heb geprobeerd om zo lang mogelijk plezier te maken op de fiets, wachten op het moment dat ik zou ontploffen', legt ij uit. 'Uiteindelijk gebeurde dat niet en werd ik zesde, wat een veel betere prestatie was dan ik had verwacht. Daar ben ik heel blij mee.'

Cort was niet de enige renner die namens Denemarken aan de start stond. Andreas Stokbro werd tiende namens het land uit Scandinavië, terwijl Corts EF-ploeggenoot Lachlan Morton achttiende werd als specialist in het gravelfietsen. De koers werd gewonnen door Gianni Vermeersch, die na een lange aanval met twee in de finale wegreed van Daniel Oss. Mathieu van der Poel vervolledigde het podium. Volgend jaar vindt het evenement opnieuw in Italië plaats, al is het nog niet bekend in welke regio.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws