Gilbert spreekt van 'rampscenario' na val Lotto Soudal: 'Duwde zo hard dat mijn stuur boog' Wielrennen
Wielrennen

Gilbert spreekt van 'rampscenario' na val Lotto Soudal: 'Duwde zo hard dat mijn stuur boog'

Gilbert spreekt van 'rampscenario' na val Lotto Soudal: 'Duwde zo hard dat mijn stuur boog'

De Tour de France 2022 en Lotto Soudal: het is nog geen goed huwelijk. Sprinter Caleb Ewan kwam nog niet echt aan sprinten toe, waar in de dertiende rit van de Franse rittenkoers verandering in moest komen. Een valpartij van de Australiër zorgde ervoor dat dat feestje niet doorging.

Philippe Gilbert, koerskapitein bij de Belgische formatie, leek plots rechtdoor te sturen bij een bocht. Na afloop deed de Waal zijn verhaal bij RTBF. 'Het ging heel snel. Ik reed in vierde positie en één van de renners voor mij remde heel hard, waarna ik het wiel van Edward Planckaert (Alpecin-Deceuninck, red.) raakte en moeite moest doen om niet te vallen.'

'Ik duwde zo hard dat mijn stuur boog', ging Gilbert verder. 'Ik ging rechtdoor en belandde in het publiek, gelukkig zonder al te veel pijn. Toen ik weer wou vertrekken, zag ik echter dat Caleb en anderen tegen de grond waren gegaan. Het was zo'n beetje het rampscenario', aldus de ervaren renner, die nochtans goed werk verrichte voor zijn kopman.

Gilbert: 'Het was niet meer mogelijk om terug te komen'

'Er was wel wat paniek en we kwamen allemaal achterin terecht. Ik en Caleb moesten onze fietsen verwisselen en tegen de tijd dat we reorganiseerden, was het niet meer mogelijk om terug te keren', treurt de oudste deelnemer van deze Tour de France.

Ewan bleef even zitten na zijn crash, maar herpakte zich alsnog voor een achtervolging. De Australiër sprak na afloop van een pijnlijke knie en schouder, maar had niet de gedachte dat hij iets had gebroken. Mads Pedersen won uiteindelijk de rit, mede doordat Lotto Soudal weg was in de achtervolging op de sterke kopgroep van zeven renners richting Saint-Étienne.

Zondag volgt er een nieuwe kans voor Ewan en Lotto Soudal, als het peloton via glooiende wegen naar Carcassonne trekt in de Franse hitte.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws