Kruijswijk heeft flink afgezien: 'Niet zo'n dag die je wil hebben na twee Alpenritten' Wielrennen
Wielrennen

Kruijswijk heeft flink afgezien: 'Niet zo'n dag die je wil hebben na twee Alpenritten'

Kruijswijk heeft flink afgezien: 'Niet zo'n dag die je wil hebben na twee Alpenritten'

Steven Kruijswijk beleefde vrijdag geen makkelijke dag in de Tour de France. De renner van Team Jumbo-Visma had last van de warmte en moest nog wat bijkomen van de heftige inspanningen van de afgelopen dagen. Dientengevolge mengde de ploeg zich ook niet in de strijd om de zege.

Hoe kijkt Kruijswijk terug op de dertiende etappe van La Grande Boucle? 'Het was warm en het ging best wel snel', antwoordt hij desgevraagd aan de NOS. 'Niet zo'n dag die je wil hebben na twee Alpenritten. Ik heb best wel afgezien, het was een lastig parcours. Met die wind en hitte eroverheen, zijn het gewoon geen fijne dagen', schetst de Nederlander.

Uiteindelijk maakten zeven mannen zich los van het peloton, dat er niet in slaagde om de koplopers terug te halen. 'Die zeven renners waren echt sterk. Ze speelden met het peloton en met de voorsprong, waardoor ik nooit echt hoop had dat we terug zouden komen.' Onder meer winnaar Mads Pedersen, Filippo Ganna, Stefan Küng en Hugo Hofstetter waren present aan het front.

Team Jumbo-Visma wilde het gat niet dichten

De pogingen om de kopgroep terug te halen werden vooral gewaagd door Team BikeExchange, dat met Dylan Groenewegen mikte op de sprint. Kruijswijk en co hielden zich zelf koest. 'Als het een massasprint zou worden, zouden we Wout (Van Aert, red.) zeker inzetten, maar wij hadden niet de intentie om zelf mee te gaan koersen.' Desondanks was het voor de man Nuenen geen relaxte dag. 'Het klinkt misschien niet zo heel interessant, maar het merendeel van het peloton zal af hebben gezien.'

Voor Team Jumbo-Visma verloopt de Tour de France tot nu toe op rolletjes. Van Aert staat ruim bovenaan in de strijd om de groene trui, terwijl Jonas Vingegaard de huidige drager van het geel is. Hij verdedigt een voorsprong van 2.22 minuten op Tadej Pogacar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws