Gilbert zesde in zijn laatste koers in België: 'Kan het allemaal goed plaatsen' Wielrennen
Wielrennen

Gilbert zesde in zijn laatste koers in België: 'Kan het allemaal goed plaatsen'

Gilbert zesde in zijn laatste koers in België: 'Kan het allemaal goed plaatsen'

Philippe Gilbert reed met Binche-Chimay-Binche zijn laatste profkoers op Belgische bodem. De Waal van Lotto Soudal deed dat met een zesde plaats allesbehalve onverdienstelijk. ‘Emoties? Nee, ik heb in een carrière van twintig jaar al veel meegemaakt.’

Gilbert zat in de finale mee met groepje renners, waaruit de uiteindelijke winnaar Christophe Laporte later samen met Rasmus Tiller zou wegrijden. ‘Het zag er goed uit, tot Laporte aanviel. Hij reed weg met Tiller en we bleven vervolgens hangen op enkele seconden. Ik dacht dat we nog zouden terugkeren, maar ze bleven vooruit. Dat is jammer, maar ik kon wel zoals gehoopt meedoen in de finale’, aldus Gilbert in het flashinterview.

Hoewel de zesde plek een goed resultaat was, had het voor een renner die in het verleden Monumenten won weinig betekenis. Gilbert kijkt na afloop vooral terug op het vele toegestroomde publiek in zijn eigen provincie. ‘Ik was vandaag actief en heb mijn rol kunnen spelen. Dat heeft de ploeg ook gedaan, maar uiteindelijk kopen we weinig met een zesde plaats. Ik heb wel genoten van de koers. Er was veel volk. Ik moet iedereen bedanken. Emoties? Nee, ik heb in een carrière van twintig jaar al veel meegemaakt. Ik kan het allemaal goed plaatsen’, besluit Gilbert, die met Parijs-Bourges en Parijs Tours nog twee koersen op zijn programma heeft staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws