Giro dell'Emilia wordt eerste race in twee jaar zonder regenboogtrui voor 'vastberaden' Alaphilippe Wielrennen
Wielrennen

Giro dell'Emilia wordt eerste race in twee jaar zonder regenboogtrui voor 'vastberaden' Alaphilippe

Giro dell'Emilia wordt eerste race in twee jaar zonder regenboogtrui voor 'vastberaden' Alaphilippe

Quick Step-Alpha Vinyl en BORA-hansgrohe hebben hun ploeg voor de Giro dell'Emilia op papier. De Belgische ploeg rekent op Julian Alaphilipe als kopman, BORA-hansgrohe heeft meerdere ijzers in het vuur voor de San Luca.

'We kunnen zaterdag op een solide en gemotiveerde ploeg rekenen', stelt Davide Bramati, ploegleider van Quick Step in een persbericht. 'We hebben hier in het verleden al goed gepresteerd en hopen op een goede uitkomst komend weekend. Julian komt vanuit Australië en is vastberaden voor de laatste weken van het seizoen. Daarnaast hebben we nog wat jongens die een mooi resultaat kunnen rijden aan het einde van de dag, dus we hebben er vertrouwen in en zullen er het beste uithalen.' Voor Alaphilippe zal het namens Quick Step zijn eerste wedstrijd zonder de regenboogtrui zijn in twee jaar, nadat ploegmaat Remco Evenepoel wereldkampioen werd in Australië.

Alaphilippe wordt ondersteund door de ervaren rotten Tim Declercq, Dries Devenyns en Louis Vervaeke, terwijl Ilan Van Wilder en Mauri Vansevenant mogelijk een vrije rol krijgen. James Knox maakt de selectie compleet. Zij zullen het in Italië op moeten nemen tegen onder andere Tadej Pogacar en Simon Yates, die eerder al aangekondigd werden.

BORA-hansgrohe rekent op Vlasov

BORA-hansgrohe heeft daarentegen meerdere ijzers in het vuur. De Duitse formatie brengt Aleksandr Vlasov aan de start, die dit jaar excelleert in aankomsten als deze. Vlasov mocht als Rus niet naar het WK in Australië en zal dus zijn zinnen hebben gezet op een goed Italiaans najaar. Wilco Kelderman en Patrick Konrad hebben normaal gesproken ook kwaliteiten op een klim als de San Luca in Bologna. Giovanni Aleotti, Cesare Benedetti, Emanuel Buchmann en Matteo Fabbro brengen eveneens de nodige mankracht in.

Selectie Quick Step-Alpha Vinyl Giro dell'Emilia 2022

Julian Alaphilippe
Tim Declercq
Dries Devenyns
James Knox
Ilan Van Wilder
Mauri Vansevenant
Louis Vervaeke

Selectie BORA-hansgrohe Giro dell'Emilia 2022

Wilco Kelderman
Aleksandr Vlasov
Patrick Konrad
Giovanni Aleotti
Emanuel Buchmann
Cesare Benedetti
Matteo Fabbro

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws