Tourselectie Jumbo-Visma: Benoot '99 procent zeker', drie renners met kans op laatste plekje Wielrennen
Wielrennen

Tourselectie Jumbo-Visma: Benoot '99 procent zeker', drie renners met kans op laatste plekje

Tourselectie Jumbo-Visma: Benoot '99 procent zeker', drie renners met kans op laatste plekje

Tiesj Benoot lijkt vrijwel zeker onderdeel te zijn van de Tour de France-selectie van Jumbo-Visma. Merijn Zeeman, sportief manager bij de Nederlandse ploeg, laat in Belgische media weinig aan de verbeelding over: 'Tiesj rijdt zo goed.'

Jumbo-Visma maakte ten tijde van het trainingskamp in januari de eerste zes plekjes voor de selectie reeds bekend. Daarin werd bekend dat Primoz Roglic, Wout van Aert, Jonas Vingegaard, Sepp Kuss, Rohan Dennis en Steven Kruijswijk zeker waren van hun plekje in het team. De overige twee plaatsen zouden later bekendgemaakt worden. Eind juni, vertelt Zeeman nu in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Toch lijkt een van die plekjes al zo goed als zeker naar Benoot te gaan. De Belgische krant beschrijft de kans zelfs als '99 procent', wat gezien het voorjaar van de Belgische coureur ook niet uit de lucht komt vallen. 'Tiesj rijdt zo goed dat gen geen verrassing zal zijn dat hij er in Kopenhagen bij is voor de Tourstart', aldus de ploegleider. 'Maandag vertrekt hij met de rest van de Tourploeg voor een hoogtestage.' Vervolgens zal Benoot ook de rest van het Tourtraject volgen. Dat wil zeggen dat deelname aan het Critérium du Dauphiné voor de hand ligt, daar ook de Tourkopmannen daar op de voorlopige deelnemerslijst staan.

Wie pakt laatste plek binnen Tourselectie Jumbo-Visma?

Zeeman laat weten dat nog drie renners in de race zijn voor de laatste plek binnen de Tourselectie. Dit zijn alle drie renners die de ploeg goed van dienst kunnen zijn op de vlakkere stukken. Het gaat hierbij om Nathan Van Hooydonck, Mike Teunissen en Christophe Laporte. Dat betekent dat Robert Gesink, in lijn met eerdere berichtgeving, voor het eerst sinds 2019 definitief bij de Tourselectie zit.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws