Groenewegen weet Philipsen niet te kloppen in slotrit Tirreno: 'Hij was iets frisser' Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen weet Philipsen niet te kloppen in slotrit Tirreno: 'Hij was iets frisser'

Groenewegen weet Philipsen niet te kloppen in slotrit Tirreno: 'Hij was iets frisser'

In de slotrit van Tirreno-Adriatico wist Dylan Groenewegen (Team Jayco-AlUla) net niet zijn derde zege van het seizoen te grijpen. De 29-jarige Nederlander kwam in extremis nog bijzonder snel opzetten, maar Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) kon hem nog achter zich te houden. Ondanks dat hij geen victorie wist te kraaien, kijkt Groenewegen op de teamsite met tevredenheid terug op zijn week in Italië.

'Het was een enorm zware week en ook deze slotrit kende een lastig begin. We moesten nog veel hoogtemeters overwinnen', aldus de runner-up van de dag. 'Gelukkig leverde de ploeg goed werk af door samen met de andere sprintersploegen te controleren. Toen we eenmaal op het lokale circuit aankwamen, was het wel lastig om in een goede positie te geraken. Het ging ook allemaal erg snel.'

'In de sprint zat ik uiteindelijk wel goed gepositioneerd, maar er was gewoon één renner die iets frisser was. Dat is even moeilijk, maar ik kan vertrouwen putten uit deze prestatie. Dat vertrouwen neem ik sowieso mee naar mijn volgende koers. Die komt er ook al weer snel aan', sluit hij af. Volgens de voorlopige wedstrijdplanning van Groenewegen staat de geboren Amsterdammer op de rol voor achtereenvolgens de Minerva Classic Brugge-De Panne (22 maart) en Dwars door Vlaanderen (29 maart).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws