Groenewegen ziet Philipsen langszij sjeezen: 'Ik moest een beetje vroeg gaan, dat was jammer' Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen ziet Philipsen langszij sjeezen: 'Ik moest een beetje vroeg gaan, dat was jammer'

Groenewegen ziet Philipsen langszij sjeezen: 'Ik moest een beetje vroeg gaan, dat was jammer'

Dylan Groenewegen kwam, Dylan Groenewegen zag, Dylan Groenewegen zag opeens Philipsen komen en Dylan Groenewegen werd overdonderd door Philipsen op de keitjes van de Champs-Élysees. Een teleurstelling voor de Nederlandse sprinter, die wel een etappe heeft weten te winnen deze Tour de France.

In de 21e etappe van de Tour de France hebben de sprintersploegen hard gewerkt om er een sprintkans van te maken. Team BikeExchange kwam in dat geweld op het juiste moment naar voren en zat in de laatste kilometer en groupe goed gepositioneerd. Na de laatste chicane hadden ze echter toch een mannetje te weinig, waardoor Groenewegen moest vertrouwen op iemand van een andere ploeg. 'Ik had op zich wel goede benen, maar ik had verwacht dat de renner van Trek wat langer door zou trekken, maar dat was niet het geval. Daarom moest ik een beetje vroeg gaan. Dat is jammer', vertelde hij bij de NOS.

In 2017, toen de Amsterdammer won op de Champs-Élysees, moest Groenewegen ook vroeg aanzetten. Toen kwam er echter niemand overheen. 'Maar nu was er iemand sterker. Ik denk dat Jasper Philipsen de Tour heel goed heeft overleefd, ik heb dat natuurlijk ook, maar ik moest helaas toch iets te vroeg gaan. De ploeg was wel echt heel sterk vandaag en als ik kijk naar wat we in zes maanden hebben bereikt, met deze behoorlijk goede lead-out op de Champs-Élysees, dan kunnen we hier zeker verder op bouwen. Al baal ik toch wel een beetje van deze tweede plek.'

Succesvolle Tour voor Groenewegen en BikeExchange

Met vijf top tien-plekken, waarvan één overwinning en een tweede plek, is de Tour voor Groenewegen ongetwijfeld geslaagd. Zijn Australische BikeExchange ploeg behaalde ook nog een zege met Michael Matthews, in de etappe naar Mende. Ook werd Nick Schultz nog een keer tweede, in een milimetersprint tegen Magnus Cort.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news