Guess who's back? Mark Cavendish klopt Dylan Groenewegen in rechtstreeks duel te Hongarije Wielrennen
Wielrennen

Guess who's back? Mark Cavendish klopt Dylan Groenewegen in rechtstreeks duel te Hongarije

Guess who's back? Mark Cavendish klopt Dylan Groenewegen in rechtstreeks duel te Hongarije

Mark Cavendish (Astana Qazaqstan Team) heeft de tweede etappe in de Ronde van Hongarije weten te winnen. In Kazinbarcika toonde hij zich de snelste sprinter van het peloton, voor Jayco-AlUla-Nederlander Dylan Groenewegen.

Bij de start van de tweede etappe van de Ronde van Hongarije was het voornamelijk wonden likken, na de zware valpartij in de uiterste finale van de door Sam Welsford (BORA-hansgrohe) gewonnen openingsrit. Campbell Stewart, namens Jayco AlUla de lead-out van Dylan Groenewegen, tikte daarbij het achterwiel van Emils Liepins (dsm-firmenich PostNL) aan en raakte daarbij uit balans.

De Nieuw-Zeelander klapte aan hoge snelheid op het asfalt en nam daarbij heel wat renners mee, maar gezien de impact van de crash viel de precieze schade wel mee. Stewart kwam er wonderwel zonder breuken, maar met veel oppervlakkige wonden, vanaf, terwijl onder meer Sebastian Kolze Changizi (Tudor) ook niet meer van start kon gaan.

Lees verder onder de video.

Degenen die er nog wel waren, begonnen 'gewoon' aan etappe twee. Een nieuwe kans voor de spurters op papier, maar het weerhield vier mannen er niet van om de aanval te kiezen: Siebe Deweirt (Sport Vlaanderen-Baloise), Szolt Iststekker (Epronex), Martin Voltr (Pierre Baguette) en Christian Bagatin (MKH) waren de namen, maar BORA-hansgrohe en Jayco AlUla gunden ze niet al teveel ruimte.

Een voor een werden de gezanten ingerekend, met Bagatin als laatste op iets meer dan acht kilometer van de meet. De spurtersploegen hadden het dus perfect uitgerekend, maar konden zich vanaf dat moment écht op de dagzege gaan richten. Met circa zes, zeven ploegen op een rij namen de WorldTour-ploegen het tempo in handen. Bahrain Victorious zag hun sprinter, Dusan Rajovic, in de voorbereiding hard tegen het asfalt kwakken.

Op twee kilometer van het einde kwam de boel nog eens extra in actie op de brede Hongaarse wegen, met Astana Qazaqstan Team als aanstichter. Groenewegen won het gevecht met Welsford om het wiel van Cavendish, maar kon de Brit na een perfecte lead-out van Michael Morkov niet aftroeven.

De rappe man uit Groot-Brittannië was uiteraard zeer content, zo liet hij weten. 'Daags voordien liep de lead-out niet zoals we wilden, maar nu ging het precies zoals gepland', zei hij, om vervolgens zijn ploeggenoten één voor één te bedanken. 'Ze deden het zo goed en we zijn hier gekomen met een ploeg die straks ook de Tour doet. Ik ben dus supertevreden.'

Uitslag etappe 2 Ronde van Hongarije 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws