Voorbeschouwing Volta NXT Classic 2024 | Visma | LaB, TDT-Unibet en Alpecin-Deceuninck met ambitie Wielrennen
Wielrennen

Voorbeschouwing Volta NXT Classic 2024 | Visma | LaB, TDT-Unibet en Alpecin-Deceuninck met ambitie

Voorbeschouwing Volta NXT Classic 2024 | Visma | LaB, TDT-Unibet en Alpecin-Deceuninck met ambitie

De Ronde van Vlaanderen is dit weekend natuurlijk de absolute topkoers, maar op zaterdag staat er ook een mooie koers op het programma in Nederland: de Volta NXT Classic, voorheen de Volta Limburg Classic. In de Leiderstrui maakt je wegwijs!

Kijkend naar de laatste twee winnaars van de Volta NXT Classic, belooft een zege veel goeds. Met Kaden Groves (solo in 2023) en Arnaud De Lie (winst in groepje met onder meer Tom Dumoulin) zien we twee kleppers van jewelste terug, die ook in de periode daarvoor niet ontbraken. Hardrijders als Stefan Küng en Jan Tratnik wonnen de voormalige Hel van het Mergelland in een recent verleden namelijk ook.

Praktische informatie Volta NXT Classic 2024

In dit artikel

  • Laatste winnaars
  • Parcours, weer en tijden
  • Favorieten
  • TV-informatie

Laatste winnaars Volta NXT Classic

2023 Kaden Groves
2022 Arnaud De Lie
2021 Niet verreden
2020 Niet verreden

2019 Patrick Müller
2018 Jan Tratnik
2017 Marco Canola
2016 Floris Gerts
2015 Stefan Küng
2014 Moreno Hofland

Parcours, weer en tijden Volta NXT Classic 2024

De Volta NXT Classic voor mannen wordt verreden over een parcours van bijna 200 kilometer door het Zuid-Limburgse heuvelland en de Belgische Voerstreek, welke in totaal 2800 hoogtemeters bevat. Deze worden verdeeld over maar liefst 38 (!) beklimmingen, bijna teveel om allemaal onder elkaar te moeten zetten in een rijtje.

De start is rond het middaguur in Eijsden, waarna men drie grote lussen moet bedwingen. In deel één zien we gekende beklimmingen als de Camerig en Bemelerberg terugkomen, waarna we in lus twee een klein uitstapje maken naar wat minder bekende namen. Rondje drie begint met de Camerig en zal eindigen in Eijsden met een rondje van zes kilometer, als sluitstuk van een zeer zware wedstrijd.

Voorbeschouwing Volta NXT Classic 2024 | Visma | LaB, TDT-Unibet en Alpecin-Deceuninck met ambitie

Weer

Het belooft zaterdag vrij hard te gaan waaien in Zuid-Limburg, bij een temperatuur van rond de 15 graden Celsius. Neerslag wordt er niet echt verwacht.

Tijden

Start: 12.04 uur
Finish: ongeveer 16.55 uur

Favorieten Volta NXT Classic 2024

Er doen drie WorldTour-ploegen mee in de Volta NXT Classic, die dan ook de grootste kanshebbers afvaardigen. Dat geldt dan in eerste instantie voor de titelverdedigers van Alpecin-Deceuninck, met Kaden Groves aan boord. De Australiër keert terug van knieproblemen, dus het is nog even afwachten hoe hij er op dit moment precies voorstaat.

Intermarché-Wanty is WorldTour-ploeg twee, met een mooie ploeg aan het vertrek. Madis Mikhels, Rune Herregodts, Huub Artz en de talentvolle Fransesco Busatto voeren die ploeg normaliter aan, waardoor zij in verschillende scenario's mee kunnen dingen naar de zege in Eijsden. Bij Visma | Lease a Bike is het even aankijken met wie ze van start gaan, gezien de personele ontwikkelingen in Vlaanderen. Uiteindelijk maakten zij een ploeg bekend met Julien Vermote, Tosh Van der Sande en vier sterke jongens uit de opleidingsploeg. Hagenes zouden we normaliter bombarderen tot favoriet, al heeft hij nu natuurlijk wel een klap meegemaakt.

Voorbeschouwing Volta NXT Classic 2024 | Visma | LaB, TDT-Unibet en Alpecin-Deceuninck met ambitie

Dan Lotto-Dstny, dat met de snelle Milan Menten, thuisrijder Pascal Eenkhoorn en hardrijder Alec Segaert aan het vertrek staat. Hugo Hofstetter voert dan weer de ploeg van Israel-Premier Tech (de opleidingsformatie) met onder meer toptalent Joseph Blackmore aan, terwijl Frank van den Broek naast onder meer Vlad Van Mechelen mag opdraven bij de satellietformatie van dsm-firmenich PostNL.

TDT-Unibet is ook van de partij in de kleine Amstel Gold Race. De formatie van Bas Tietema rekent op onder meer Adam Toupalik, Jelle Johannink en Hartthijs de Vries in Limburg. Q36.5 rekent dan weer op Gianluca Brambilla en Rory Townsend, twee geduchte outsiders.

Wie zijn volgens In de Leiderstrui de favorieten voor Volta NXT Classic 2024?

Topfavoriet: Madis Mikhels (Intermarché-Wanty)

Outsiders: Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck), Milan Menten (Lotto-Dstny), Joseph Blackmore (Israel-Premier Tech) en Rune Herregodts (Intermarché-Wanty)
Longshots: Fransesco Busatto (Intermarché-Wanty), Frank van den Broek (dsm-firmenich PostNL), Timo Kielich (Alpecin-Deceuninck), Pascal Eenkhoorn, Alec Segaert (Lotto-Dstny), Jelle Johannink (TDT-Unibet), Gianluca Brambilla (Q36.5) en Hugo Hofstetter (Israel-Premier Tech)

Data powered by FirstCycling.com

TV Volta NXT Classic 2024

De Volta NXT Classic voor mannen is zaterdag vanaf circa 14.00 uur te zien op L1. Eurosport schakelt een uurtje later in via de online platformen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws