Van der Poel verzorgt lead-out voor winnende Philipsen: 'Ik begin het steeds leuker te vinden' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel verzorgt lead-out voor winnende Philipsen: 'Ik begin het steeds leuker te vinden'

Van der Poel verzorgt lead-out voor winnende Philipsen: 'Ik begin het steeds leuker te vinden'

De slotrit van Tirreno-Adriatico werd op knappe wijze gewonnen door Jasper Philipsen. De 25-jarige Vlaming wist de snel opkomende Dylan Groenewegen achter zich te houden en boekte daarmee zijn tweede overwinning in de Italiaanse rittenkoers. Het was Alpecin-Deceuninck-collega Mathieu van der Poel die, niet voor het eerst, voor een perfecte lead-out zorgde en zijn Belgische kopman doordoor in een zetel af wist te zetten.

'We zijn als ploeg heel erg blij met deze overwinning', stelt Van der Poel tegenover de camera van Cycling Pro Net. 'We pakken twee zeges in deze ronde en dat is heel erg leuk.' Het is inmiddels alom bekend dat MVDP zelf ook een aardig sprintje in huis heeft. Toch kan de 28-jarige Nederlander zich prima schikken in zijn rol als lead-out-man. 'Ik begin het steeds leuker te vinden, vooral als de sprinter het dan ook afmaakt. Dat maakt het werk nog belangrijker voor mij. Het is voor mij persoonlijk ook goed om volle bak te gaan in de finale. Helemaal met de koersen die er aankomen in het achterhoofd', refereert hij aan de voorjaarsklassiekers.

'Ik was voorafgaand aan de Tirreno al gefocust op Milaan-Sanremo', stelt hij met een glimlach. 'Het was een zware koersweek. We hebben veel uren in het zadel doorgebracht. Hopelijk heeft het mij de vorm gegeven die ik nodig ga hebben om te winnen in Milaan-Sanremo.' Van der Poel stelt met enige vraagtekens richting Milaan af te reizen. Hij verwacht echter dat hij in dat opzicht niet de enige gaat zijn. 'Iedereen heeft twijfels, niet alleen ik. Ik heb mijn best gedaan en ik ben gezond. Ik kan er nu niet veel meer aan veranderen. Je hebt ook een beetje geluk nodig om die koers te winnen, dus we zullen het wel zien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws