Healy gaat voor nieuwe ritzege, maar gooit bergtrui-ambities niet weg: 'Wil er dan best voor gaan' Wielrennen
Wielrennen

Healy gaat voor nieuwe ritzege, maar gooit bergtrui-ambities niet weg: 'Wil er dan best voor gaan'

Healy gaat voor nieuwe ritzege, maar gooit bergtrui-ambities niet weg: 'Wil er dan best voor gaan'

Ben Healy mocht zich al met recht dé revelatie van de voorjaarsklassiekers noemen, maar ook in de Giro d'Italia gooit de renner van EF Education-EasyPost weer hoge ogen. Zo wist hij in rit tien op imponerende wijze naar de overwinning te soleren. In rit vijftien was hij ook dichtbij de zege. Healy moest het in de sprint echter afleggen tegen Brandon McNulty (UAE Team Emirates) en werd tweede. Daags na die vijftiende rit 'sprak' In de Leiderstrui op de tweede rustdag met de langharige Ier.

Net als bij een persconferentie voorafgaand aan de Giro kwam er behalve deze website geen enkel ander medium opdagen bij een vraagmomentje met renners van de Amerikaanse brigade. Het leek voor In de Leiderstrui dus zowaar te gaan resulteren in een uitgebreid een-op-eengesprek met Healy, ware het niet dat door onfortuinlijke technische problemen aan de overkant het gesprek abrupt gestopt werd. Vooraleer deze jammerlijke samenloop van omstandigheden plaatsvond, konden gelukkig nog enkele quotes opgetekend worden.

'Een tweede plaats in een etappe van een grote ronde is alsnog enorm mooi', relativeert Healy

In de ultieme slotfase van de door McNulty gewonnen rit leek Healy een paar foutjes te maken, zo beaamde de geboren Brit direct na afloop zelf ook. Toch ziet hij die tweede plaats niet als een teleurstelling. 'Een tweede plaats in een etappe van een grote ronde is alsnog enorm mooi. Daar mag ik gewoon trots op zijn. Ik ben ook blij met dat resultaat. Ik denk dat ik mijn fans ook weer blij heb gemaakt, temeer omdat ik me weer van voren heb laten. Iedereen maakt wel eens een foutje. Dat is simpelweg iets om mee te nemen voor in de toekomst.'

Door zijn talloze aanvallen en het telkens meesprinten om de bergpunten staat Healy op de tweede rustdag op een vierde plaats in de strijd om het bergklassement. Over de vervolgvraag naar of hij zich in de laatste Giro-week liever volledig leegrijdt voor een nieuwe ritzege of het mee naar huis nemen van de blauwe trui hoeft de 22-jarige klimmer niet lang na te denken. 'De prioriteit ligt bij het najagen van een nieuwe ritzege. Maar als de strijd om de bergtrui een strijd op zich gaat worden, doe ik zeker mee. In dat geval wil ik er wel voor vechten', stelt de goedgemutste coureur, waarna de meeting spontaan ten einde komt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws