Heeft de tijd Chris Froome ingehaald? 'Hij zit vast in 2010 en zijn doorzettingsvermogen is misleidend' Wielrennen
Wielrennen

Heeft de tijd Chris Froome ingehaald? 'Hij zit vast in 2010 en zijn doorzettingsvermogen is misleidend'

Heeft de tijd Chris Froome ingehaald? 'Hij zit vast in 2010 en zijn doorzettingsvermogen is misleidend'

In een nieuwe aflevering van The Geraint Thomas Cycling Club was meervoudig Tourwinnaar Chris Froome deze week te gast. Samen met Thomas en podcastpartner Tom Fordyce hadden ze het over een mogelijke Tour-deelname van Froome.

'In aanloop naar de Tour rijd ik verschillende rittenkoersen en doe ik verschillende trainingskampen, zoals vroeger. Dat is wat ik gewoon ben om in een best mogelijke vorm naar de Tour te kunnen. Een overwinning in de Tour zou voor mij heel speciaal zijn of dichter bij de klassementsmannen eindigen, zou een heel speciale manier voor mij zijn om af te sluiten', aldus Froome.

De 38-jarige Brit, die sinds 2021 voor Israel-PremierTech rijdt, ambieert nog altijd een ritzege in de grote ronde die hij vier keer won (2013, 2015, 2015, 2017). Ook in 2018 leek de Brit van het Toenmalige Team Sky op weg naar de eindzege, maar uitgerekend Thomas was na Tom Dumoulin en Froome de derde hond. Na een zware val, enkele jaren geleden, ging het telkens bergaf met de renner, die zijn matige prestaties weet aan zijn zadel.

'Veel mensen vragen dat nu waarom ik aan het koersen ben en nu win je niet meer. Wel, het was niet de manier waarop ik wou eindigen. Ik wou achteraf niet met vragen zitten of er misschien toch nog iets in zat.' Froome reed voor zijn Israëlische ploeg vorig seizoen maar twee koersen op WorldTour-niveau: de Tour Down Under en de Ronde van Romandië. Voor de rest zaten de Ronde van Rwanda, de Ronde van Tsjechië of La Route d'Occitanie ook in zijn programma, maar dat deert Froome niet. 'Als ik echt in het verleden leefde en heel hoog ego had, dan misschien wel, maar ik ben gewoon zo niet. Ik kijk altijd vooruit en dat hielp me zeven grote rondes winnen. Dat is nu ook niet veranderd.'

Thomas 'hoorde dat Froome al als een monster aan het trainen was'

De Welshman reageerde na het gesprek ook op de ambities van zijn voormalige ploegmaat. 'Het is de typische Froomey-manier; hij geeft gewoon nooit op en om het op een beleefde manier te zeggen, is dat een beetje misleidend eigenlijk. Zo is hij gewoon, hij is een winnaar en hij wil winnen, hoewel hij daar op dit moment nog vrij ver vanaf is. Maar hij werkt hard en dat is wat hij wil doen', zegt Thomas tegen zijn podcastpartner Tom Fordyce.

'We waren een paar dagen samen in Best Buddies (een liefdadigheidsrit in Miami; nvdr.) en ik hoorde dat hij nu al aan het trainen was als een monster. Dat is het enige met Froomey dat hem waarschijnlijk een beetje tegenhoudt. Ik denk dat hij een beetje vastzit in de jaren 2010, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik denk dat hij qua voeding en zo nog een beetje meer bezig is met die tijd dan met de hedendaagse voeding en verzorging. Ik denk dat hij wat dat betreft nog steeds van de oude stempel is. Maar het zou leuk zijn om hem opnieuw goed te zien rijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws