Hirschi maakt langverwachte debuut bij UAE: 'Moest wat extra rust nemen' Wielrennen
Wielrennen

Hirschi maakt langverwachte debuut bij UAE: 'Moest wat extra rust nemen'

Hirschi maakt langverwachte debuut bij UAE: 'Moest wat extra rust nemen'

Marc Hirschi zal de Ronde van Catalonië gebruiken om aan zijn vorm te werken. De veelbesproken Zwitser maakt in de Spaanse rittenkoers zijn rentree in het peloton na zijn transfer naar UAE Team Emirates.

De wielervolgers moesten er even op wachten, maar in Catalonië zal Hirschi voor het eerst te aanschouwen zijn in zijn nieuwe tenue, nadat hij afgelopen winter plotseling Team DSM verruilde voor een andere ploeg. Veel speculaties volgden, maar tot op heden blijven de kaken stijf op elkaar over wat er zich precies heeft plaatsgevonden. Dat zijn competitiestart ruim een maand werd uitgesteld, hielp daar vervolgens niet bij.

'Het oorspronkelijke plan was om in de UAE Tour te starten, maar ik moest wat extra rust nemen', liet Hirschi voorafgaand aan de wedstrijd weten. CyclingWeekly noteert dat de jongeling problemen had met zijn heup. Eerdere navraag van In de Leiderstrui bij de ploeg leverde die duidelijke reden voor zijn verlate seizoensstart niet. Een perswoordvoerder van UAE Team Emirates liet deze website eind februari weten dat de aankondiging van de Faun Ardèche Classic met Hirschi slechts 'foutieve informatie' was.

Hirschi gaat vorm aankijken

Door de problematiek denkt Hirschi dat hij qua schema wat achterloopt op veel renners die hun seizoen al eerder startten. 'Ik hoop dat ik in de klassiekers in mijn beste vorm ben. Het is mijn droom om daar te zijn', laat hij weten. 'Catalonië gaat meer om het terugkomen op raceniveau. Het is pas mijn eerste wedstrijd, dus ik weet niet exact hoe ver ik nu ben. Ik bekijk mijn vorm van dag tot dag.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws