Jorgenson wil na ijzersterke Tour op WK rijden voor McNulty: 'Niet verbaasd over wat hij liet zien' Wielrennen
Wielrennen

Jorgenson wil na ijzersterke Tour op WK rijden voor McNulty: 'Niet verbaasd over wat hij liet zien'

Jorgenson wil na ijzersterke Tour op WK rijden voor McNulty: 'Niet verbaasd over wat hij liet zien'

Matteo Jorgenson kende een uitstekend debuut in de Tour de France, met meerdere ereplaatsen na veel in de vlucht te hebben gezeten. De Amerikaan van Team Movistar wil na deze mooie prestaties nu doorstoten, het liefst al op het WK in Australië.

Het seizoen liep iets anders dan verwacht voor Jorgenson. Waar de 23-jarige renner zou starten in de Giro d’Italia, werden die plannen gedwarsboomd door blessures. Voor Jorgenson opende dit onverwacht een andere deur, en stond hij plots aan de start van ’s werelds grootste koers. Deze kans pakte hij met beide handen aan. Met twee vierde plaatsen in etappe 10 en 16, een vijfde plek in de dertiende etappe en de 21ste plek in het algemeen klassement was Jorgenson de blikvanger van zijn ploeg, zeker nadat kopman Enric Mas eerst tegenviel in de strijd om het algemeen klassement en uiteindelijk uitviel na een positieve coronatest.

Naast sterke individuele prestaties heeft Jorgenson veel geleerd over een goede voorbereiding op een grote ronde. 'Deze Tour heeft me laten zien dat ik niet al te fris aan de start moet staan in een grote ronde, bijna onderkookt', aldus Jorgenson bij Velonews. 'Het is goed om te leren dat ik vroeg in de lente een rustpauze in kan lassen en toch met goede vorm de Tour in kan gaan. Vorig jaar was ik al moe aan het begin van de Giro en het was de slechtste ervaring op de fiets.'

Jorgenson niet verbaasd over prestatie McNulty

Na veel geleerd te hebben in de Tour de France wil de Amerikaan nu verder kijken. Hij wil de Ronde van Groot-Brittanië rijden, om op die manier de Amerikaanse selectie te halen voor het Wereldkampioenschap in Australië. In Wollongong zou hij aan de start kunnen staan met andere blikvangers zoals Sepp Kuss, Neilson Powless en Brandon McNulty.

Die laatste zag Jorgenson schitteren in de laatste bergetappes van de Tour, waarin McNulty de hele finale tempo maakte voor Tadej Pogacar en alleen Jonas Vingegaard kon volgen. 'Ik zag Brandons prestatie na de etappe. Het was ongelofelijk, hij vloog', aldus Jorgenson, die McNulty al kent vanuit zijn juniorentijd. Hij weet dan ook dat McNulty het goed zou kunnen doen op het WK. 'Ik was niet echt verbaasd over wat hij heeft laten zien. Hij heeft alleen niet de consistentie om dit dag in dag uit te doen. Op zijn dag is hij echter enorm goed en ik ben erg blij voor hem dat hij dat heeft kunnen laten zien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws