Jakobsen laat Deceuninck-Quick-Step onderdeel zijn van zege: 'Voel het in m'n hart' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen laat Deceuninck-Quick-Step onderdeel zijn van zege: 'Voel het in m'n hart'

Jakobsen laat Deceuninck-Quick-Step onderdeel zijn van zege: 'Voel het in m'n hart'

Fabio Jakobsen weet weer wat winnen is en natuurlijk staat de Nederlander daarom vol in de schijnwerpers. Een klein jaar geleden leek het erop dat hij nooit meer zou kunnen fietsen, maar in de tweede etappe van de Tour de Wallonie 2021 was het 'gewoon' raak. Een waanzinnig verhaal.

In gesprek met NPO Radio 1 was Jakobsen woensdagavond nog steeds dolblij. 'Het was de tweede massasprint die ik reed, maar ik ben blij dat ik het nog kan. Aan de ene kant is het best snel gegaan, aan de andere kant is een jaar een lange periode. Dit is goed voor het vertrouwen, ik ben heel erg opgelucht. Ik geloofde erin, maar het moest eerst gebeuren.'

Volgens Jakobsen is hij qua niveau goed, maar zoekt hij nog naar de topvorm, die dan moet komen in de Vuelta a España. 'Het enige waar ik nog last van heb, zijn de littekens in mijn mond, die trekken nog weleens. Maar in vergelijking met hoe het was en de hele revalidatie, stelt het niet veel meer voor.' Het gesprek met de NPO wordt afgesproken met de belofte dat er even goed geklonken zal worden met champagne op de zege.

Jakobsen mag weer speechen: 'Ik hou van jullie'

Dat gebeurde niet veel later in het hotel van Deceuninck-Quick-Step, waar Jakobsen (traditiegetrouw) als winnaar een speech gaf. Met het afgelopen jaar in het achterhoofd natuurlijk bijzondere woorden: 'Het is een bijzonder jaar geweest voor mij en ik ben blij dat jullie mij allemaal hebben gesteund, ook vandaag. Het is moeilijk om in woorden te omschrijven, maar ik voel het in m'n hart. Ik hou van jullie, bedankt voor de support!'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws