Jakobsen vreest voor Tourselectie 2024: 'Evenepoel verdient volledige Tour-ploeg, ik ben geen Van Aert' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen vreest voor Tourselectie 2024: 'Evenepoel verdient volledige Tour-ploeg, ik ben geen Van Aert'

Jakobsen vreest voor Tourselectie 2024: 'Evenepoel verdient volledige Tour-ploeg, ik ben geen Van Aert'

Fabio Jakobsen vraagt zich hardop af of hij in 2024 nog serieus kans maakt op een plekje in de Tourselectie van Soudal-Quick Step. De Nederlandse spurter maakt dit jaar met concurrent-spurter Tim Merlier uit wie er naar Frankrijk gaat, maar volgend jaar is het plan om met Remco Evenepoel voor een klassement te gaan. Gaat dat samen?

Ploegbaas Patrick Lefevere heeft al meermaals aangegeven dat de route van Evenepoel duidelijk is: In 2022 de Vuelta (die hij won), in 2023 de Giro en in 2024 de Tour. De Belg is daarin ook eerlijk: in een ploeg die voor het klassement wil gaan, past geen sprinttrein. 'Ik begrijp wat Patrick bedoelt als hij zegt dat zowel focussen op de sprints als een klassement dan niet meer haalbaar is. Remco verdient een volledige Tour-ploeg die om hem is heen gebouwd, en dat geldt ook voor Tim Merlier en mijzelf', zo reageert Jakobsen bij De Telegraaf.

Contract Jakobsen loopt na 2023 af

Daar komt nog bij: Jakobsen beschikt bij Quick Step over een aflopend contract. Het maakt de situatie extreem interessant. 'De gesprekken daarover lopen nu, en we moeten zien hoe dat loopt. Ik ben geen Wout van Aert die bij Jumbo zowel de rol van knecht voor de klassementsmannen kan vervullen, sprints wint en ook nog in tijdritten heel sterk is. Het zou mooi zijn als ik toch één of twee mannen mee krijg en Remco drie of vier. Eerst ligt de focus op deze Tour, maar ik weet dat de situatie volgend jaar anders kan zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws