Jay Vine rijdt Rohan Dennis uit TDU-leiderstrui met verwijzing naar befaamde quote uit The A-Team Wielrennen
Wielrennen

Jay Vine rijdt Rohan Dennis uit TDU-leiderstrui met verwijzing naar befaamde quote uit The A-Team

Jay Vine rijdt Rohan Dennis uit TDU-leiderstrui met verwijzing naar befaamde quote uit The A-Team

Voor Jay Vine is 2023 tot op heden één groot succes. De Australiër bemachtigde in Ballarat al het Australisch kampioenschap tijdrijden en staat na vier dagen Tour Down Under inmiddels aan de leiding van de enige WorldTour-koers in zijn thuisland.

De ranke klimmer nam initiatief op de klim van Corkscrew, waar hij een lead-out kreeg van George Bennett. Na afloop uitte hij dan ook vooral lof over zijn UAE-ploeggenoten. 'Je hebt die befaamde uitspraak van een beroemde serie: I love it when a plan comes together', verwijst hij naar de kreet van Hannibal in The A-Team.

'Dit had ik niet gekund zonder de ploeg, deze leiderstrui heb ik volledig aan hen te danken. Het enige dat ik in deze rit heb hoeven doen, was aanzetten op die laatste klim', dankte Vine zijn ploeggenoten.

Jay Vine rijdt Rohan Dennis uit TDU-leiderstrui met verwijzing naar befaamde quote uit The A-Team

Vine ziet leiderstrui Tour Down Under als iets 'speciaals'

Vine had geen weet van de tijdsverschillen die hijzelf, Simon Yates (Jayco-AlUla) en de uiteindelijke dagwinnaar Pello Bilbao (Bahrain Victorious) bij elkaar fietsen. 'Mijn koersradio had geen bereik, dus ik ben gewoon vol naar de finish gereden. Dat bleek de goede keuze, want achter ons zat een grote groep.'

Zodoende reed Vine Jumbo-Visma-renner Rohan Dennis, die op 1.24 minuut finishte, uit de leiderstrui. 'Dit is ongelofelijk speciaal voor me. De grootste Australische coureurs hebben deze trui gedragen, inclusief Richie Porte, één van mijn idolen', aldus de man die zelf enkele jaren geleden niet eens uitgenodigd werd voor de nationale selectie in deze koers.

Vine heeft goede kansen op de eindzege, maar wil nog niet te veel op de feiten vooruit lopen. 'Het kan in deze race van alle komen, dus ik kan ook niet één kanshebber extra in de gaten houden. Ik kan nog pech krijgen, maar de slotrit van zondag is ook zwaar. Als ze het gaan spelen als een klassieker, heb ik een zware dag', aldus de leider, die vijftien seconden voorsprong heeft op nummer twee Bilbao.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws