Naast Gaudu tonen ook andere Fransen zich: 'Mijn beste WorldTour-prestatie ooit' en een bedankje aan David Dekker Wielrennen
Wielrennen

Naast Gaudu tonen ook andere Fransen zich: 'Mijn beste WorldTour-prestatie ooit' en een bedankje aan David Dekker

Naast Gaudu tonen ook andere Fransen zich: 'Mijn beste WorldTour-prestatie ooit' en een bedankje aan David Dekker

In de schaduw van de knalprestatie van David Gaudu toonden nog andere Fransmannen zich tijdens de vierde etappe van Parijs-Nice, dat de eerste test voor de klimmers uitmaakte. Aurélien Paret-Peintre eindigde op een knappe vierde plaats, Kévin Vauquelin volgde in het spoor van zijn landgenoot. En zo eindigden er drie Fransmannen voor Jonas Vingegaard op een aankomst bergop.

'Dit is een zeer goede prestatie. Het is mijn beste resultaat in een WorldTour-wedstrijd. Dit belooft veel goeds voor de rest van deze Parijs-Nice. In het slot kon ik op het vlakke stuk nog wegrijden van de achtervolgende groep. Ik ben erg blij met deze vierde plaats', zo vertelt Paret-Peintre op de ploegsite.

Door die vierde plaats op de La Loge des Gardes staat de renner van AG2R Citroën Team nu zestiende in het klassement, op 2.10 minuten van dagwinnaar en gele-trui Tadej Pogacar. 'Het doel is om in het algemene klassement in de top tien te geraken. Vrijdag en zondag liggen er meer kansen dan zaterdag. Op het einde van deze Parijs-Nice voor een ritzege gaan zou ook mooi zijn', aldus een ambitieuze Paret-Peintre.

21-jarige Vauquelin blijft met voetjes op de grond na uitstekende slotklim

Die andere Fransman, Vauquelin, is nog een grotere verrassing voor het grote publiek. Maar wie zijn uitslagen van dit jaar er eens bijneemt, staat niet versteld van zijn prestatie woensdag. De 21-jarige renner van Team Arkéa-Samsic won de eerste etappe in de Tour des Alpes-Maritimes et du Var voor onder andere Neilson Powless. Ook het algemeen klassement haalde er hij binnen. Na zijn vijfde plaats staat het Franse talent nu vijftiende in de stand. Vauquelin was logischerwijze zeer te spreken over zijn prestatie, zo vertelt hij op de ploegsite.

'Ondanks dat ik ver stond in het algemeen klassement, was het niet het doel om in de ontsnapping te zitten. Het doel was om bij de allerbesten te blijven op de slotklim. Het is nu afwachten hoe ik zal herstellen en hoe de komende dagen zullen verlopen. Maar deze prestatie doet veel deugd, want we waren al enkele dagen bezig met de voorbereiding op deze etappe. Ik wil heel het team bedanken voor hun inspanning', waarna Vauquelin zijn teammaats afgaat. Ook David Dekker bedankt hij, voor diens steun op de stukken met veel wind.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws