Eenkhoorn krijgt bij Lotto-Dstny vrije rol in klassiekers; Ewan en De Lie naar Milaan-Sanremo Wielrennen
Wielrennen

Eenkhoorn krijgt bij Lotto-Dstny vrije rol in klassiekers; Ewan en De Lie naar Milaan-Sanremo

Eenkhoorn krijgt bij Lotto-Dstny vrije rol in klassiekers; Ewan en De Lie naar Milaan-Sanremo

Kurt Van de Wouwer, sportief manager van Lotto-Dstny, heeft de motivaties van zijn ploeg voor het voorjaar 2023 prijsgegeven. Eerder werd al bekend dat de Belgische ploeg keuzes maakt in het programma en koersen als de Giro d'Italia en Ronde van het Baskenland links laat liggen.

Bij Sporza geeft de ex-klimmer tekst en uitleg. Zo wordt goudhaantje Arnaud De Lie opgesteld in koersen als Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. 'Binnen de ploeg weten we dat Arnaud al enkele jaren wakker ligt van die laatste koers, maar hij hoeft bijvoorbeeld nog niet te starten in de Ronde van Vlaanderen. Hij staat nog maar voor zijn tweede profjaar.' De Lie, die op 22 januari begint in Valencia, zal wel te zien zijn in Parijs-Nice en Kuurne-Brussel-Kuurne.

Die andere snelle man, Caleb Ewan, begint in eigen land. Daar staat hij met de nationale selectie (Lotto Soudal rijdt niet in Australië, red.) aan de start van de Tour Down Under en Cadel Evans Great Ocean Road Race. Via de UAE Tour, waar hij voortijdig uit gaat stappen, zal Ewan vervolgens toewerken naar Kuurne-Brussel-Kuurne en Milaan-Sanremo, koersen die hij al enkele jaren op zijn erelijst probeert te zetten.

Lotto-Dstny hoopt in 2023 op goede Vermeersch en Eenkhoorn

Voor de Vlaamse wedstrijden rekent Van de Wouwer op Victor Campenaerts, Florian Vermeersch en nieuwkomer Pascal Eenkhoorn. Die laatste stelde eerder al in gesprek met deze site dat zijn transfer naar Lotto-Dstny gebaseerd was op een zoektocht naar 'meer vrijheid' en die lijkt de man uit Genemuiden dus ook te krijgen.

Bij de Belgische ploeg verwachten ze veel van Vermeersch, de nummer twee van Parijs-Roubaix in 2021. 'Daarna werd een hoog verwachtingspatroon gecreëerd voor hem, maar dat was moeilijk om te evenaren. Ik denk dat Florian in 2023 echt gemotiveerd aan het seizoen zal beginnen. De logische stap zou zijn dat hij in alle klassiekers meedoet voor een top 10-plaats', stelt Van de Wouwer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws