Jumbo-Visma koerst van voren in Catalonië en Coppi e Bartali: 'Onze kopmannen heel gemotiveerd' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma koerst van voren in Catalonië en Coppi e Bartali: 'Onze kopmannen heel gemotiveerd'

Jumbo-Visma koerst van voren in Catalonië en Coppi e Bartali: 'Onze kopmannen heel gemotiveerd'

Jumbo-Visma heeft een prima dinsdag achter de rug. De Nederlandse formatie maakte in de Ronde van Catalonië indruk in de waaiers en zag Tobias Foss bij de voorsten finishen in de Coppi e Bartali. Louter positieve geluiden, via de officiële kanalen.

Eerst Catalonië, waar dinsdag de tweede etappe werd verreden. Het werd een sprint aan de finish, maar wel met een flink uitgedund peloton. Jumbo-Visma was na waaiergeweld bij de pinken en had , Robert Gesink, Rohan Dennis, Steven Kruijswijk en Sam Oomen mee. Kruijswijk sprintte naar plek acht, Oomen staat nu tiende in het klassement. 'Dit was opnieuw een goede dag voor ons. We wisten heel goed waar het belangrijk was om in positie te zitten en om het initiatief te nemen voor waaiervorming', zo stelt sportief directeur Merijn Zeeman.

De Nederlander looft het werk van Dennis en Gesink, die hun kopmannen perfect van voren hielden. 'Uiteindelijk heeft een aantal klassementsrenners nog een flinke achterstand aan de broek gekregen. De eerste twee dagen zijn goed verlopen, maar het is altijd afwachten hoe we ervoor staan ten opzichte van de rest. We hebben meerdere sterke helpers en ik denk dat onze kopmannen heel gemotiveerd zijn om de komende dagen een goed resultaat neer te zetten.'

Foss met de besten in Coppi e Bartali

In de Coppi e Bartali haalde Foss de kastanjes uit het vuur. De Noor werd vijftiende en zat in de groep die vlak achter winnaar Mauro Schmid binnen kwam. 'Ik ben blij dat Tobias ertussen zat, ook al deed het pijn. Op het moment dat we goed gepositioneerd moesten zitten, waren we op de afspraak. Vanaf dat belangrijke moment was het 25 kilometer klimmen en steil afdalen. De gashendel ging daar open. Toen Dunbar en Schmid wegreden brak het ook in het peloton. Onze renners hebben vandaag de limieten opgezocht en dat hebben ze goed gedaan. Hier kunnen we mee verder', aldus ploegleider Sierk Jan de Haan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws