Kan spurtsensatie De Lie het ook tegen Jakobsen en Groenewegen? 'Hij kan Scheldeprijs winnen' Wielrennen
Wielrennen

Kan spurtsensatie De Lie het ook tegen Jakobsen en Groenewegen? 'Hij kan Scheldeprijs winnen'

Kan spurtsensatie De Lie het ook tegen Jakobsen en Groenewegen? 'Hij kan Scheldeprijs winnen'

Het gaat richting de Scheldeprijs op woensdag veel over Fabio Jakobsen, over Dylan Groenewegen en over Jasper Philipsen. Zij zijn op papier de grote favorieten voor de zege, maar dan wordt er wel buiten Arnaud De Lie gerekend. De neo-prof van Lotto Soudal beleeft het debuutseizoen van z'n dromen en wil op woensdag de gevestigde orde aanvallen.

De 20-jarige De Lie verraste in januari al door de Trofeo Playa de Palma te winnen in de Mallorca Challenge. Via de Tour du Var en Kuurne-Brussel-Kuurne werkte hij toe naar de Vlaamse semi-klassiekers. Daarin zegevierde hij in de GP Jean-Pierre Monseré en werd hij derde in Nokere Koerse. In de Minerva Classic Brugge-De Panne hoopte hij op een eerste echte sprint tegen de wereldtop, maar werd hij ingesloten. Afgelopen weekend toonde hij desondanks wel weer zijn potentie met winst in de Volta Limburg Classic.

In Het Nieuwsblad lopen de mensen om hem heen er dan ook niet voor weg: De Lie is een serieuze kandidaat voor de Scheldeprijs. De piepjonge Belg krijgt de sprinttop tegenover zich en daar wil hij zich dolgraag mee meten. 'We gaan hem met een treintje naar de meet proberen te brengen en dan moet een podiumplaats zeker realistisch zijn', aldus ploegleider Nikolas Maes. Ploeggenoot Victor Campenaerts droomt zelfs van winst. 'Als de wind ervoor zorgt dat het peloton een beetje uit mekaar valt, dan kan hij zelfs winnen. De snelheid heeft hij zeker, maar hij moet zijn sprint optimaal kunnen rijden. Dat is makkelijker in een kleinere groep.'

Campenaerts ziet nog veel groeipotentie in De Lie

Dat De Lie nu al sprints kan winnen, kwam bij Lotto Soudal best als een verrassing. Campenaerts legt uit dat zijn landgenoot begin dit seizoen nog weinig begreep van professioneel wielrennen. 'Op het vlak van voeding en trainingsindeling was alles erg basic toen Arnaud bij ons kwam. Van stabilisatie en stretching had hij geen idee. Wat een goed ontbijt is voor een training, wist hij niet. Wanneer hij koolhydraten, eiwitten of gezonde vetten moest eten, dat had niemand hem ooit gezegd. Door dat natuurtalent, die oerkracht, maakten die details voor hem niet eens veel uit, maar als we daar verder aan kunnen werken, dan ziet de toekomst er alleen maar veelbelovender uit.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws