Kan Van der Poel stunten in de Ronde? Wuyts: 'Dan zal hij het tactischer moeten aanpakken' Wielrennen
Wielrennen

Kan Van der Poel stunten in de Ronde? Wuyts: 'Dan zal hij het tactischer moeten aanpakken'

Kan Van der Poel stunten in de Ronde? Wuyts: 'Dan zal hij het tactischer moeten aanpakken'

Op de deelname van Mathieu van der Poel aan de Ronde van Vlaanderen moeten we nog een paar weekjes wachten. Toch weerhoudt dat de Belgische analisten er niet van om alvast vooruit te blikken op de kansen van de Nederlander in De Hoogmis. Kan Van der Poel, die pas volgende week terugkeert in koers na zijn rugblessure, de Ronde nog een keer winnen? Michel Wuyts en Johan Museeuw achten het zeker niet onmogelijk.

Van der Poel trapt zijn seizoen hoogstwaarschijnlijk af in de Coppi e Bartali, maar de wielerliefhebbers kijken vooral uit naar zijn deelname aan Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen: de koersen die hij eerder al eens wist te winnen. Toch blijft het nog gissen naar zijn vorm, al is Wuyts voorzichtig positief. 'Wat we op Strava kunnen zien is meer dan bemoedigend. Als hij nu al intensieve blokken neer kan zetten om u tegen te zeggen, geloof ik er wel in dat hij een rol gaat spelen', zo klinkt het optimistisch in de Wuyts & Boonen-podcast.

Toch plaatst de commentator een belangrijke kanttekening. 'Dat kan alleen op voorwaarde dat hij dan niet voor Mathieu van der Poel speelt. Hij moet niet al te gek gaan doen door op zestig kilometer van de streep te vertrekken, maar zal het tactischer moeten aanpakken. Als hij dat doet, kan hij een prestatie neerzetten zoals 'ie dat deed in Parijs-Roubaix (Van der Poel werd derde, red.). Dan doet hij wellicht mee voor de winst of het podium.'

Museeuw wil nog niet te hard van stapel lopen

Ook Museeuw doet een voorspelling rondom de vorm van de Alpecin-Fenixrenner. 'Hij bevindt zich in de categorie der fenomenen, daar zijn er niet zoveel van. We moeten zeker rekening met hem houden, maar er is maar één plaats om te winnen. Ik denk dat hij zeker mee zal zijn, maar dat hij heel diep in de finale net ietsjes te kort gaat komen. Veertien dagen later, in Parijs-Roubaix, zal hij wel mee kunnen doen voor de overwinning.' Volgens de voormalig wielrenner wordt het een zaak van 'alles of niets'. 'Is het die dag alles, dan kan hij wel winnen.'

Het zullen hoe dan ook spannende dagen gaan worden voor Van der Poel, die zijn rug voor het eerst weer in koers zal gaan testen. Is hij dan eindelijk volledig pijnvrij? 'Dat zal de finale uitwijzen', stelt Museeuw. 'Wedstrijden zoals Vlaanderen en Roubaix zijn toch van een ander niveau.' De Belgische analist is vooral blij dat we Van der Poel weer in de wedstrijden kunnen bewonderen. 'Als hij er niet is, halen zijn ploeggenoten ook net dat echelon lager', voegt zijn collega Wuyts nog toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws