Update IV | Officieel: Benoot tekent tweejarig contract bij Jumbo-Visma Wielrennen
Wielrennen

Update IV | Officieel: Benoot tekent tweejarig contract bij Jumbo-Visma

Update IV | Officieel: Benoot tekent tweejarig contract bij Jumbo-Visma

(25 oktober 2021) Team DSM lijkt wederom een belangrijke renner te verliezen. Naar verluidt wil nu ook Tiesj Benoot vertrekken, ondanks dat hij nog een doorlopend contract heeft bij de ploeg.

Na het verlies van onder anderen Tom Dumoulin, Marcel Kittel en Michael Matthews in de afgelopen jaren en de problemen rondom Ilan Van Wilder is het wederom onrustig rondom Team DSM. Volgens Wielerflits is de Belg op zoek naar een nieuwe ploeg, nadat hij in onmin leefde met de ploegleiding.

Het is nog onduidelijk wat precies de aanleiding van de mogelijke breuk is, terwijl het ook niet bekend werd gemaakt wat de mogelijke nieuwe ploeg van Benoot wordt. De renner won in het verleden Strade Bianche en een rit in Parijs-Nice en wilde zich in de toekomst gaan richten op het klassement in weekkoersen.

Na Roche ook Haga weg

Het nieuws rond Benoot en Van Wilder is niet het enige wat de gemoederen bezighoudt bij Team DSM. De ploeg neemt na 2021 ook massaal afscheid van ervaren krachten. Nicolas Roche kwam al flink geïrriteerd in de media en zette na zijn gedwongen vertrek een punt achter z'n carrière. Ook Chad Haga, die al sinds 2014 voor DSM reed, moet weg. In tegenstelling tot Roche is Haga wel dankbaar. 'Het zijn acht jaar geweest die ik voor niets had willen ruilen.'

Update - 26 oktober 2021 (08.20 uur): 'Jumbo-Visma en UAE Team Emirates met interesse in Benoot'

De geruchten rond een vroegtijdig vertrek van Tiesj Benoot bij Team DSM leiden al snel tot speculaties over een mogelijke nieuwe ploeg van de Belg. In verschillende media worden al verschillende teams genoemd. Wielerflits weet te melden dat Jumbo-Visma één van de gegadigde partijen is. De ploeg zou volgens de wielerploeg nog op zoek zijn voor versterkingen in de klassiekerkern rond Wout van Aert. De kopman van Jumbo-Visma trok de afgelopen tijd al veel op met Benoot.

Verder noemt de website ook nog UAE Team Emirates als een kandidaat-ploeg voor Benoot. Het Laatste Nieuws meldt dat ook een terugkeer bij Lotto Soudal een optie is. Eerder dit jaar liet Hilaire Van der Schueren, ploegbaas bij Intermarché-Wanty-Gobert, al weten Benoot graag toe te voegen aan de selectie.

Update - 7 december 2021 (15.00 uur): Contract Benoot bij Team DSM ontbonden

Het contract van Tiesj Benoot bij Team DSM is, in overleg met beide partijen, opgezegd. Dat meldt de ploeg op haar website. Het rommelde al langer tussen de Belgische coureur en zijn ploeg. Dit zet de lampen op groen voor een transfer naar een nieuwe formatie.

Benoot gaat in het persbericht van de ploeg niet in op de exacte reden van de breuk. 'Het is leuk om deel uit te maken van dit team, maar het vraagt ook veel', zo citeert het team hem. 'Dat is niet negatief bedoeld: de staf, de specialisten en mijn teamgenoten zijn allemaal erg gepassioneerd. Om die reden weten renners er veel uit zichzelf te krijgen. Ik was slechts niet meer in staat om er volledig voor te gaan. Ik wens het team, mijn collega's en ploeggenoten het beste toe.'

Jumbo-Visma lijkt voorlopig op pole position te liggen voor de handtekening van de klassiekerspecialist. De ploeg werd eerder al in verband gebracht met Benoot en deze geluiden worden nu door het AD versterkt: 'Benoot is in vergevorderd gesprek met Jumbo-Visma, dat in hem de ideale aanvulling van de klassiekerploeg ziet.'

Benoot had normaal gesproken nog een contract voor één jaar bij Team DSM. Hij is niet de enige renner die de afgelopen jaren vroegtijdig vertrok bij de ploeg. Eerder gingen onder meer Tom Dumoulin, Marc Hirschi en Ilan Van Wilder hem voor.

Update - 7 december 2021 (20.00 uur): Officieel: Benoot tekent tweejarig contract bij Jumbo-Visma

Tiesj Benoot heeft een tweejarig contract getekend bij Jumbo-Visma. Nadat Team DSM dinsdag bekendmaakte dat het contract van de 27-jarige Belg was opgezegd, kwamen er al snel geruchten dat Jumbo-Visma zijn nieuwe werkgever zou worden. Om 20.00 uur kwam de Nederlandse ploeg met een officieel persbericht naar buiten, waarin bekend werd Benoot zich voor twee jaar aan de ploeg heeft verbonden.

Benoot is blij met zijn nieuwe uitdaging, nadat hij zijn vorige werkgever na twee jaar verlaat. ‘Ik denk dat ik nog niet op de top van mijn kunnen zit. Bij Jumbo-Visma denk ik die stap voorwaarts te kunnen maken. Ik heb de afgelopen jaren tegen dit team opgekeken. Ik ken een paar jongens van het team, dus ik weet een beetje hoe de dingen werken. De professionele manier van werken spreek mij daarin erg aan.’ Benoot boekte bij Team DSM (voorheen Team Sunweb) in 2020 nog een etappezege in Parijs-Nice. Het laatste jaar kon hij zich echter niet meer vinden in die visie van de ploeg en kon hij zich niet meer voor de volle honderd procent geven.

Bij Jumbo-Visma zijn ze vanzelfsprekend erg blij met hun nieuwe aanwinst, die vooral in het klassiekerteam van grote meerwaarde kan zijn. Zo lijkt hij mede op aandringen van Wout van Aert de overstap naar Jumbo-Visma te hebben gemaakt. Ploegleider Merijn Zeeman laat weten dat ze al langer een oogje hadden op de Belg. ‘Tiesj stond al enkele jaren op onze lijst van potentiële versterkingen. Wanneer het duidelijk werd dat hij beschikbaar zou zijn, hebben we niet getwijfeld. We zijn blij dat Tiesj voor ons heeft gekozen. Hij is een geweldige renner en heeft een geweldige persoonlijkheid. Hij maakt ons op veel vlakken sterker en zijn persoonlijk past perfect bij ons.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws