Küng klopt wereldkampioen Foss in Chrono des Nations en sluit seizoen af met overwinning Wielrennen
Wielrennen

Küng klopt wereldkampioen Foss in Chrono des Nations en sluit seizoen af met overwinning

Küng klopt wereldkampioen Foss in Chrono des Nations en sluit seizoen af met overwinning

Stefan Küng heeft de Chrono des Nations voor mannen gewonnen. De Zwitser legde de 45 kilometer in en rondom het Franse Les Herbiers het snelste af. Wereldkampioen Foss showde voor het eerst zijn regenboogtrui, maar moest op twee seconden na genoegen nemen met plaats twee. Matteo Sobrero completeerde het podium.

Voorafgaand aan de mannen gingen de vrouwen van de start. Daar bleek de wereldkampioene, Ellen van Dijk, met overmacht de sterkste. Echter dient daarbij gezegd te worden dat het deelnemersveld niet van het hoogste niveau was. Bij de mannen stonden daarentegen wél meerdere wereldtoppers uit het tijdrijden aan het vertrek. Onder andere Stefan Küng, Stefan Bissegger, wereldkampioen Tobias Foss, Matteo Sobrero en Edoardo Affini rolden van het startpodium.

Wereldkampioen Foss reed een zeer degelijke tijdrit. Zijn tijd bleek echter net niet scherp genoeg om er als wereldkampioen met de overwinning van door te gaan. Routinier Küng was namelijk twee seconden sneller dan de 25-jarige Noor. Sobrero gaf aan de finish elf seconden toe op de beresterke Zwitser. Dat resulteerde in een mooie derde plaats voor de Italiaanse hardrijder.

Uitslag Chrono des Nations mannen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws