Vanthourenhout wist dat de move van Van der Poel er zou komen: 'Heb zo lang mogelijk proberen aanklampen' Veldrijden
Veldrijden

Vanthourenhout wist dat de move van Van der Poel er zou komen: 'Heb zo lang mogelijk proberen aanklampen'

Vanthourenhout wist dat de move van Van der Poel er zou komen: 'Heb zo lang mogelijk proberen aanklampen'

Michael Vanthourenhout weerde zich zaterdag kranig tegen Mathieu Van der Poel in de X2O-manche in Hamme. De Europese kampioen had eerst nog wel een antwoord op de stevige demarrage van de wereldkampioen, maar even later brak de veer dan toch.

'Ik heb zo lang mogelijk proberen aanklampen, maar op een bepaald moment moest ik gas terugnemen om niet volledig over mijn toeren te gaan. Nadien heb ik mijn eigen tempo zo hard mogelijk proberen te rijden', vertelde de 30-jarige Belg van Pauwels Sauzen-Bingoal na afloop in het flashinterview.

Vanthourenhout: 'Mathieu loste mij door zijn ongelooflijk hoge basistempo'

'Ik had van bij het begin goede benen en ik wist dat de move van Mathieu er op een bepaald moment wel zou komen. Eerst viel het goed mee, maar hij loste me gewoonweg, doordat zijn basistempo zo ongelooflijk hoog lag. Nadien kwam ik nog wel een beetje terug, tot dat ik een beetje kraakte en enkele seconden moest prijsgeven. Ik moest namelijk even temporiseren om bij mijn positieven te komen, wat ook mogelijk was, omdat het gat achter mij zo groot was. Op het einde zat ik er ook wel een beetje door.'

Vanthourenhout komt op die manier als een van de favorieten aan de start op het WK, weliswaar niet als absolute topfavoriet. 'Nu is het zaak om gezond te blijven en dan zien we wel wat er gebeurt volgende week.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws