Koen Bouwman werkt wereldkoers van Visma | Lease a Bike heerlijk af en slaat dubbelslag in Coppi e Bartali Wielrennen
Wielrennen

Koen Bouwman werkt wereldkoers van Visma | Lease a Bike heerlijk af en slaat dubbelslag in Coppi e Bartali

Koen Bouwman werkt wereldkoers van Visma | Lease a Bike heerlijk af en slaat dubbelslag in Coppi e Bartali

Koen Bouwman heeft donderdag de derde rit in de Coppi e Bartali naar zijn hand gezet. De Nederlander van Visma | Lease a Bike troefde na 132,2 kilometer in en rond Riccione zijn medevluchter Louka Matthys van Bingoal WB af. Bouwman greep ook de leiderstrui.

In de derde rit moest er eveneens het nodige geklommen worden, maar eigenlijk kon het nog steeds alle kanten op. Met de Passo San Marco (11,9 km a 4,0%), de San Leo (5,1 km a 7,4%) en de San Marino (6,7 km a 4,9%) lag het grote deel van de obstakels namelijk in het middenrif van de etappe, waardoor er vooraf niet eenduidig één scenario zou zijn.

Pas na veertig kilometer kwam de vlucht van de dag tot stand en daar zaten niet van de minste renners bij. Milan Vader, kopman bij Visma | Lease a Bike en zevende in het klasssement muisde er samen met de Belgen Harm Vanhoucke en Milan Donie (beiden Lotto-Dstny), de Italianen Alessandro Fancellu (Q36.5 Pro Cycling), Matteo Scalco (Bardiani CSF) en Lorenzo Nespoli (MBH Bank Colpack Ballan), de Spanjaard Alex Martin (Polti Kometa) en de Zwitser Sébastein Reichenbach (Tudor Pro Cycling) vanonder. Vader stond op amper dertien seconden van leider Diego Ulissi, die zo virtueel zijn leiderspositie dreigde te verliezen.

Lees verder onder de tweet.

Visma | Lease a Bike houdt woord en kleurt etappe met spervuur aan aanvallen

Gelukkig voor de ervaren Italiaan schoot zijn team UAE Team Emirates op tijd in actie en rekenden zijn ploegmaats iedereen in op de San Marino. Ondanks dat alle gecategoriseerde klimmetjes achter de rug waren, inspireerde het heuvelachtige parcours nog enkelen om er vandoor te gaan. Opnieuw toonde Visma | Lease a Bike zich bedrijvig en trok het met Johannes Staune-Mittet en Koen Bouwman in de aanval. Hun voormalige ploegmaat Archie Ryan sprong mee met het Noorse toptalent, maar ging niet in op een nieuwe attack van Bouwman. De enige die dat wel deed, was de Belg Louka Matthys van Bingoal WB.

Achter het duo kwam het tot een hergroepering met onder andere leider Ulissi. Bouwman en Matthys verzamelden zo'n vijftien seconden en hielden die kleine voorgift lang vol. In de sprint kwam de jonge Belg amper uit het zadel en boog hij snel het hoofd. Op dertien seconden werd zijn landgenoot Jenno Berckmoes derde.

Uitslag rit 3 Coppi e Bartali 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws