Kooij wéér primus in Parijs-Nice (en wéér tegen Pedersen): 'Lastige dag, we moesten er hard voor werken' Wielrennen
Wielrennen

Kooij wéér primus in Parijs-Nice (en wéér tegen Pedersen): 'Lastige dag, we moesten er hard voor werken'

Kooij wéér primus in Parijs-Nice (en wéér tegen Pedersen): 'Lastige dag, we moesten er hard voor werken'

Olav Kooij, wat is-ie sterk! Nadat hij eerder al de ouverture naar zich toetrok, was ook rit vijf in Parijs-Nice een kolfje naar de hand van Het Jachtluipaard van Numansdorp. En dat op een dag die er voor de Nederlanders niet zo rooskleurig uitzag. Tenminste, wat de uitvallers betreft.

'Het was een lastige dag', steekt de Zuid-Hollander van Visma | Lease a Bike van wal in het flashinterview. 'Vooral de tegenwind zorgde ervoor dat het moeilijk was om de kopgroep te controleren. En al helemaal toen er twee jongens naar dat zestal toereden', doelt hij op de aanvalspoging van Victor Campenaerts en Pascal Eenkhoorn (Lotto-Dstny).

Voor Kooij persoonlijk is Parijs-Nice al geslaagd

'We moesten er dus heel de dag hard voor werken', concludeert Kooij, die wederom Mads Pedersen naar het zilver verwees. 'In de finale waren er nog amper ploegen die veel renners over hadden. Gelukkig heb ik mijn weg naar voren gevonden en kon ik meedoen om de zege. De eerste rit was al super, dat was een perfecte start van de ronde. In de tweede sprint maakten we wat foutjes, dus is het lekker om nu weer te winnen. Het is echt een zege van de ploeg.'

Is Parijs-Nice dan na vijf dagen al helemaal geslaagd voor Kooij. Het sprintkanon antwoordde bevestigend. 'Voor mij persoonlijk wel, al hebben we als ploeg nog veel om voor te rijden. Met Matteo (Jorgenson, red.) en Wilco (Kelderman, red.) hebben we nog kanshebbers in de bergetappes. Tot nu toe is het in ieder geval een topweek.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws